Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Naftu odcizil z bagrů

LOUNY - Škoda přesahuje dvacet tisíc korun 

Policisté šetří vloupání do kabin i palivových nádrží dvou odstavených bagrů u silnice I/27 poblíž obce Pšov na Podbořansku. V době od 12. do 14. května vnikl dosud nezjištěný pachatel násilným způsobem do kabin, z nichž odcizil nářadí, maznici a jiné věci a zároveň tyto kabiny poškodil. Následně z palivových nádrží odčerpal cca 400 litrů motorové nafty. Celková škoda byla předběžně vyčíslena na 23 850 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, po pachateli-ích pátrají.

Ze sušárny zmizely motory  

V minulých dnech se vloupal do sušárny chmele v Třeskonicích na Lounsku dosud nezjištěný poberta. Zřejmě se pídil po elektrických motorech, neboť si dva o 3 kW a jeden o 10 kW přisvojil. Svým činem tak způsobil škodu za dvacet tisíc korun. Policisté po něm nyní pátrají, ve věci již zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže. Pokud bude zloděj dopaden a odsouzen, hrozí mu až dvouleté odnětí svobody.

Další poničené auto

Včera jsme veřejnost informovali o krádeži octávie v Žatci a zároveň o poničených vozidlech (http://www.policie.cz/clanek/kradez-dreva-938878.aspx). Dnes podobnou informaci přinášíme opět. V tomto případě se jedná o poškozený lak na vozidle zn. VW Golf, které bylo zaparkováno v žatecké Dvořákově ulici. Neznámý vandal auto poškrábal po celém obvodu. Poškozenému tím způsobil škodu za 30 tisíc korun. Policisté případ šetří jako přečin poškození cizí věci a po dosud neznámém vandalovi pátrají.

 Z prodejny odcizil peníze a bižuterii

Již opakovaně se vloupal do jedné prodejny bižuterie ve středu města Loun dosud nevypátraný zloděj. Překonal vstupní dveře, vnikl dovnitř a z obchodu odcizil příruční kovovou pokladničku s penězi a dále bižuterii z chirurgické oceli. Způsobená škoda byla vyčíslena na 11 tisíc korun. Policisté nyní případ šetří jako trestný čin krádeže a trestný čin poškození cizí věci, po pachateli pátrají.

Okradli jej v autobusu

Na policii se včera odpoledne obrátil muž středního věku z Loun s tím, že v autobuse městské hromadné dopravy byl okraden. Údajně se tento přečin měl odehrát na trase ze zastávky Pod Kauflandem do zastávky Luna. Ze zadní kapsy kalhot mu dosud nezjištěný pachatel odcizil peněženku s finanční hotovostí a doklady a také mobilní telefon, který měl připnutý na kalhotách pravého boku. Celkovou škodu poškozený muž vyčíslil na 8 500 Kč. Tento případ policisté šetří jako trestný čin krádeže a po zloději pátrají.

Kapsáři

  •  
    vyhledávají místa, kde se pohybuje větší množství lidí (nákupní centra, hromadné dopravní prostředky, čekárny, nádraží, sportovní a kulturní akce, turisticky atraktivní místa, koupaliště apod.)
  • využívají své příležitosti při nepozornosti lidí a jejich neopatrného zacházení se svými osobními věcmi
  • kradou tak bleskově a nepozorovaně, že se okradený o chybějících věcech dozví často až později a mnohdy i na jiném místě (zkušený zloděj dokáže vytipovanou věc ukrást do dvou sekund)
  • mají krádež předem pečlivě nacvičenou a často pracují ve skupinách
  • mnohdy maskují svou rychlou ruku přehozenou bundou
  • svojí oběť si typují; krádeží chtějí získat co největší prospěch, ale snaží se snížit riziko svého dopadení na minimum 

Všeobecná doporučení:
 
  • v prostředcích MHD, na ulicích a v místech většího výskytu lidí věnujte zvýšenou pozornost svým taškám, kabelkám a zavazadlům 
  • nenoste u sebe velkou finanční hotovost 
  • peněženku a doklady noste pokud možno odděleně 
  • pokud u sebe nosíte bezpečnostní kód k platební kartě, noste jej odděleně od karty 
  • pokud vám byla platební karta odcizena, ihned zablokujte účet 
  • nenoste doklady a peníze v bočních kapsách batohů, tašek ani ošacení 
  • mobilní telefon ukládejte v upevněném pouzdře na místo, o němž máte největší přehled nebo do vnitřních kapes oděvů 
  • v obchodě neukládejte tašky, batohy a jiná příruční zavazadla do nákupních vozíků

 

Stanete-li se přesto obětí kapesního zloděje:

  • V případě odcizení financí, platební karty, dokladů, mobilního telefonu se neprodleně obraťte na Policii ČR.
  • V případě odcizení platební karty kontaktujte neprodleně svoji banku a platební kartu zablokujte.
  • V případě odcizení mobilního telefonu kontaktujte svého operátora a zablokujte SIM kartu.
  • Upamatujte si co nejpřesněji, kde ke krádeži došlo, popř. popis pachatele či pachatelů.
  • Ohlášením krádeží dokladů zamezíte případným dalším nepříjemnostem se zneužitím dokladů.

 

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 15. května 2012 

 

 

vytisknout  e-mailem