Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Naftu ukradl bývalý řidič

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Naftu z kamionu ukradl jeho bývalý šofér.  

Uherskohradišťští kriminalisté šestadvacet hodin po přijetí oznámení odhalili pachatele, který odjel s tahačem, z něhož ukradl naftu a baterie. Zadrželi jej v pondělí večer, když jel na schůzku, na které chtěl prodat ukradené baterie z kamionu. Jedná se o dvaačtyřicetiletého muže z Uherského Hradiště, který s kamionem několik let jezdil. Muž se k činu rozhodl prý proto, že jeho bývalý zaměstnavatel mu má údajně dlužit několik tisíc korun poté, co před měsícem ukončil pracovní poměr.

V noci na neděli 7. srpna přišel ke kamionu, v jehož skrýši měl ještě schovány rezervní klíče. Bez problémů tak nastartoval, odpojil návěs a odjel do lesa nad Modrou. Tam už měl připravené auto s kanystry a barely. Do nich přečerpal naftu a odjel do garáže, vyměnil prázdné sudy za plné a vrátil se k přečerpávání. Přitom ještě z tahače odmontoval baterie a poškodil zámek dveří, aby to vše vypadalo jako vloupání. O kamion samotný zájem neměl, chtěl jen v poklidu a nerušeně získat naftu a baterie, které chtěl prodat, aby ze všeho získal nějaké peníze.

Kriminalisté, kteří na případu intenzivně pracovali, jej zadrželi právě v momentu, kdy chtěl na parkovišti v Uherském Hradišti baterie prodat. Jak baterie, tak naftu schovanou v garáži, kriminalisté zajistili a vrátí ji poškozené společnosti. Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu krádeže a neoprávněné užívání cizí věci, za což mu ze zákona hrozí až tři roky vězení.

Původní zpráva k události zde: www.policie.cz/clanek/odjeli-s-tahacem-kvuli-nafte.aspx
 

9. srpen 2011, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem