Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nahlášená vloupání

Návštěva, která rozhodně majitele nepotěšila, zavítala v době od 20. ledna do 26. března do rozestavěného rodinného domu v Předním Chlumu.  

     Pachatel odnesl, či spíše odvezl, vchodové dveře, dvoukřídlé francouzské dveře a okna. Navíc způsobil škodu i poškozením, celkem za sebou zanechal škodu ve výši 95 tisíc korun.
     Do haly u objektu v Rtišovicích se vloupal ze čtvrtka na pátek neznámý zloděj. Po vypáčení vstupních dveří zde pěkně řádil. Odcizil svářecí agregát, pět křovinořezů, čtyři motorové pily, okružní pilu, štípačku dříví a brusku. Celkem se škoda vyšplhala na 130 tisíc korun.
     Po přeštípnutí mříže u okénka, které vede na toalety u kulturního domu ve Staré Huti, vnikl zatím neznámý pachatel o čtvrteční noci dovnitř. Napakoval se cigaretami a alkoholem. Rozhodl se zde nezanechat ani plazmový televizor. Škoda byla vyčíslena na 83 tisíc korun.
     Částka 68 tisíc korun je výše škody, která byla odhadnuta po nájezdu zlodějíčka do hausbótu. Ten stojí na břehu řeky Vltavy v katastru obce Křepenice. V pátek byl jeho majitel nemile překvapen, když zjistil, že mu chybí lodní motor, elektrocentrála, rybářské náčiní a kanystr s benzínem.
     Celkem tři automaty, a to na pistáciové oříšky, praženou kukuřici a žvýkačky, odcizil dne 28. března neznámý zlodějíček. Vnikl do restaurace v obci Štětkovice a způsobil zde škodu ve výši 5 tisíc korun.
     V obci Hrachov se ztratilo v době od 22. do 27. března z novostavby pět kusů měděných okapových svodů a jeden okapový žlab. Pachatel poškodil navíc hromosvod. Škoda byla odhadnuta na 10 tisíc korun.
     Majitelé chat a chalup se již brzo, s příchodem teplého počasí, vrátí do svých opuštěných majetků. Poslední možnost napakovat se využívají zloději. Během víkendu byla nahlášena tři vloupání. První bylo do chaty na Větrníku na Dobříšsku. Zloděj se pokusil vyrazit dveře, ale nepodařilo se mu to. Zato v Kozičíně měl pachatel více štěstí. Pomocí páčidla se dostal dovnitř a odnesl si DVD, hifi věž, mini sporák, dalekohled, keramickou sošku, hodiny, různé nářadí, alkohol a potraviny. Škoda dosahuje 37 tisíc korun. Do chalupy v Ohrazenici se dostal pachatel po odstranění prken u zadního štítu a probourání stropu dílny. Hodilo se mu kolo, sekačka, nářadí, deset lahví značkového vína a basa piv. Hmotná škoda byla odhadnuta na 44 tisíc korun.
     Škodu přes čtvrt milionu korun způsobili zatím nezjištění pachatelé. Vnikli totiž ze soboty na neděli do přepravních kontejnerů a stavební buňky na staveništi v areálu příbramské nemocnice. Zmizelo tak nářadí v hodnotě 126 tisíc korun. Další vloupání bylo do skladu firmy MS Holding v Příbrami. Zde si pachatelé také odnesli různé nářadí.

vytisknout  e-mailem