Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nahlášení bomby objasněno

MLADOBOLESLAVSKO - Necelé tři hodiny stačily k dopadení pachatele 


Během necelých třech hodin po oznámení se podařilo policistům vypátrat muže, který oznámil uložení bomby ve firmě v Mladé Boleslavi.

Muž zavolal dne 22. dubna 2015 krátce před půl čtvrtou na bezplatnou telefonní linku 112 a oznámil uložení nástražného výbušného systému ve firmě v Mladé Boleslavi. Uvedl konkrétní dílnu, kde se má bomba nacházet.

Kriminalisté okamžitě začali prověřovat poznatky k tomuto případu a během necelých třech hodin zadrželi dvaačtyřicetiletého muže.  Na místě se k činu doznal. Byl však umístěn do policejní cely, neboť jevil značné známky opilosti. Byl podroben dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Nadýchal téměř 2 promile.

Druhý den po vystřízlivění vyšetřovatel podezřelého vyslechl a sdělil mu obvinění z přečinu šíření poplašné zprávy. V případě odsouzení hrozí pachateli trest odnětí svobody na jeden rok až pět let, neboť byl již v minulosti za tento trestný čin odsouzen.

Po oznámení výhružky na místo okamžitě vyjely policejní hlídky a všechny složky integrovaného záchranného systému. Muž zaměstnal několik desítek lidí, policistů, hasičů a členů bezpečnostní služby. Všichni začali okamžitě s prohledáváním hal. Na pomoc přivolali také psovoda se služebním psem na vyhledávání výbušnin. Prohlídka byla negativní, na místě se žádný nástražný výbušný systém nenacházel.
 

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí
P ČR Praha venkov - VÝCHOD
27.dubna 2015

vytisknout  e-mailem