Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nahlásil bombu, byl obviněn

LOUNY - Zbytečně zaměstnal 15 policistů... 

V rukou policistů nakonec skončil ještě ne 18letý mladík z Lounska, který v polovině května tohoto roku anonymně oznámil na tísňovou linku 158, že se v budově jisté střední školy v Lounech nachází uložená bomba. Na místo ihned vyjeli policisté včetně technika a psovoda a budovu prohlédli s negativním výsledkem. Tento planý poplach zbytečně zaměstnal 15 policistů, kteří v tu dobu mohli vykonávat užitečnou služební činnost úplně někde jinde a na jiných případech. Následně však anonymního oznamovatele vypátrali (jednalo se o studenta tamní školy) a policejní komisař jej po zásluze obvinil z trestného činu šíření poplašné zprávy. Za tento trestný čin stanoví trestní zákoník až tříleté odnětí svobody (případě mladistvých se doba zkracuje o polovinu). Trestní stíhání proti obviněnému je vedeno na svobodě.

Při nákupu přišla o peněženku

V pátek odpoledne se do žateckého Kauflandu vydala nakupovat žena středního věku z Mostu. Netušila však, že v prodejně narazí na zloděje. I když měla po celou dobu nákupu kabelku zavěšenou na rameni, zloděje to neodradilo. Vyčíhnul si příhodný okamžik a poškozené odcizil z kabelky peněženku s finanční hotovostí, různými doklady a platebními kartami. Způsobil jí tím škodu za 5 700 Kč. Případem se nyní zabývá policie.

Z rekreačního objektu zmizely věci za desítky tisíc korun

V minulých dnech se do jednoho rekreačního objektu ve Strojeticích na Podbořansku vloupal dosud nezjištěný pachatel. Násilným způsobem se dostal do tamní garáže a stodoly, odkud odcizil různou zahradní techniku, nářadí, ale také zimní pneumatiky, gril či přívěsný vozík. Způsobená škoda byla majitelem vyčíslena na 254 529 Kč. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody.

Opět ukradená nafta

Několik případů krádeže motorové nafty vyšetřují policisté na Lounsku. V minulých dnech odcizil zloděj uvedené pohonné hmoty z jednoho bývalého zemědělského objektu v Libořicích. Tam si vyhlédl zaparkované nákladní vozidlo a z jeho palivové nádrže odcizil 600 litrů motorové nafty v hodnotě 19 800 Kč. Policisté tento případ, stejně jako ty předešlé, šetří jako trestný čin krádeže a po pachateli-ích pátrají. 

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 4. července 2011

 

vytisknout  e-mailem