Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Náhodný svědek loupežného přepadení ani na vteřinu nezaváhal

České Budějovice – Duchapřítomný a odvážný mladý muž z Českobudějovicka zadržel včera ráno v krajském městě pachatele loupežného přepadení  

Včera, krátce po deváté hodině ranní, došlo na přechodu pro chodce, v Mánesově ulici v krajském městě, u KD Gerbera, k loupežnému přepadení. Po vyznačeném přechodu pro chodce právě přeházela 48 letá žena z Českobudějovicka. V tuto dobu k ženě přistoupil neznámý agresor a snažil se zmocnit kabelky, kterou měla poškozená zavěšenou přes rameno. V úmyslu kabelku odcizit , se poté začal s poškozenou o tuto přetahovat a to tak, že ženu násilím dotáhl na druhou stranu ulice, kde se popruhy kabelky přetrhly a poškozená upadla na zem. Neznámý agresor i s odcizenou kabelkou začal utíkat směrem do centra Českých Budějovic.
Místy, kde k loupeži včera ráno došlo, právě projížděl s osobním vozidlem 29 letý muž z Českobudějovicka. Mladý muž ani na vteřinu nezaváhal, zastavil vozidlo a začal agresora pronásledovat. Pachatele, ve kterém byl následně na místo přivolanými policisty zjištěn 16letý mladík z Prachaticka , odvážný svědek incidentu zadržel. Jeho hrdinský čin, za který mu právem patří velký dík, nezůstane ze strany Policie ČR bez odezvy.
Zadřený mladík byl poté policisty předveden na policejní služebnu.
Českobudějovičtí kriminalisté včera ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu loupeže.

nprap. Regina Tupá     piscb@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem