Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Najdeme společně mazaného podvodníka?

Poškozená toužila po mobilním telefonu. Této touhy ale zneužil neznámý podvodník. 

Osmadvacetiletá žena chtěla nový telefon. Vyhlédla si konkrétní model, který pro ni ale byl v oficiálních prodejnách finančně nedostupný. Proto se rozhodla získat přístroj prostřednictvím inzerátu levněji, třeba i jako použitý.

Na tento její inzerát zareagoval muž, který tvrdil, že požadovaný aparát má, jako zcela nový, na prodej. Žena na nic nečekala a domluvila si s prodejcem schůzku poblíž prodejny se spotřební elektronikou v Praze 7 Holešovicích.

Ve smluvenou hodinu se pak oba aktéři obchodu sešli na přilehlém parkovišti. Sedli si do auta poškozené, kdy se jí prodávající ptal, zda má u sebe požadovanou třináctitisícovou hotovost. Při tom jí zároveň sdělil, že pokud kupující přidá ještě pět tisíc, může mít mobilní telefony hned dva. Tuto svou nabídku podporoval tvrzením, že je zaměstnancem přilehlého obchodu s elektronikou a může využívat takzvaně zaměstnaneckých slev.

Ženě tato nabídka přišla velice zajímavá, a proto si dojela pro zbytek peněz do nejbližšího bankomatu. Necelých dvacet tisíc pak předala prodejci, který odešel do prodejny pro kýžené telefony. Z prodejny se ale už nevrátil.

Žena po dvacetiminutovém čekání pochopila, že se asi stala obětí podvodníka a vydala se na nejbližší policejní služebnu vše oznámit.

Policisté v rámci prošetřování zajistili záběry bezpečnostních kamer ze zmiňované prodejny. Z těch je zřejmé, že podvodník skutečně do provozovny vešel, ale určitě ne s úmyslem vyzvednout zmiňované telefony. Obchodem pouze kvapně prošel, druhým východem vyšel ven a zmizel doslova jak pára nad hrncem.

Po neznámém podvodníkovi nyní pátrají policisté z místního oddělení Holešovice. Těm hledaného poškozená popsala jako 170 cm vysokého muže štíhlé postavy ve věku kolem padesáti let s krátkými prošedivělými vlasy, kterému údajně chyběly vpředu dole zuby. Ten byl v danou dobu oblečen do šedivého trička s krátkým rukávem a modrých montérek.

Dosavadním pátráním se dotyčného nepodařilo policistům najít. Proto se nyní obrací s prosbou o pomoc při pátrání na širokou veřejnost. Pokud byste kdokoliv muže na záběrech bezpečnostních kamer poznal a věděl jste, kde se zdržuje nebo pohybuje, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158.

por. Mgr. Tomáš Hulan 13. 6. 2016

vytisknout  e-mailem