Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Najel na policistu, měl zákaz řízení

Bruntálsko - došlo k poranění policistovy ruky a další zprávy 

             Nedělní noční služba vrbenských policistů skončila zraněním jednoho z nich. Policista při zastavování osobního motorového vozidla Seat Toledo byl řidičem, který na něj najížděl donucen uskočit, přičemž došlo k poranění policistovy ruky a to nárazem do zpětného zrcátka vozidla. Ještě týž den byl krnovskými kriminalisty obviněn ze spáchání zločinu násilí proti úřední osobě a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
 
            Celá událost se měla stát dne 16.06.2013 kolem půl jedné ráno. Mladík ve věku 21let měl řídit osobní motorové vozidlo Seat Toledo ze směru obce Vrbno pod Pradědem na Anenský vrch, přičemž mu byl uložen trest spočívající v zákazu řízení motorových vozidel. Na výše uvedené místní komunikaci byl stavěn policistou obvodního oddělení Vrbno pod Pradědem v reflexní vestě pomocí služební svítilny s červeným světlem. Nejprve měl mladík přijíždět konstantní rychlostí směrem k policistovi, načež neuposlechl jeho výzvy k zastavení, přepnul na dálková světla a prudce vybočil ze směru své jízdy přímo na policistu. Policista, aby zabránil svému sražení, musel před vozidlem uskočit. V tuto chvíli mělo dojít ke srážce hřbetu dlaně jeho levé ruky, s pravým zpětným zrcátkem projíždějícího vozidla. Svítilna, kterou držel policista v pravé ruce, dopadla na přední sklo vozidla Seat a způsobila jeho poškození. Mladý řidič nezastavil, pokračoval dál v řízení až na polní cestu v oblasti Anenského vrchu. Zde měl vozidlo odstavit a z místa utéci. Následně byl řidič policisty vypátrán a zadržen. Po výslechu a sdělení obvinění byl propuštěn. Trestní stíhání bude vedeno na svobodě. Muži za jeho čin hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od 6 měsíců do 6 let.    
 
       

 

Další zprávy:

Přechovával marihuanu
 
            Bruntálští kriminalisté na základě poznatků vyplývajících z jiné trestné činnosti zjistili a v těchto dnech obvinili 26letého muže, který přechovával omamnou a psychotropní látku.
 
            Svého protiprávního jednání se měl dopustiv v lednu letošního roku nejen v Bruntále. Sušenou rostlinnou hmotu s obsahem delta – 9 – tetrahydrocannabinol (THC) měl zakoupit od 36letého muže za částku okolo 50 tisíc korun. Následně tuto hmotu neoprávněně pro vlastní potřebu přechovávat v množství větším než malém. Muž je obviněn ze spáchání přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. Trestní stíhání je vedeno na svobodě.
 
 
Za krádež zapalovače půjde před soud
 
            Policisté z obvodního oddělení Vrbno pod Pradědem prověřovali případ krádeže benzínového zapalovače z čerpací stanice na ulici Nádražní ve Vrbně pod Pradědem ze dne 14.04.2013. Po prvotních úkonech na místě celou věc prošetřili a lustrací v evidencích zjistili, že muž starší 30 let, který měl zapalovač odcizit, byl za přečin krádeže v posledních třech letech odsouzen a potrestán peněžitým trestem.
 
            Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem mu i za krádež zapalovače v cenové hodnotě okolo 70 korun hrozí trest odnětí svobody na 6 měsíců až 3 léta. Uvedené krádeže se měl dopustit v době nepřítomnosti obsluhy čerpací stanice u pokladny. Vrbenští policisté mu sdělili podezření z přečinu krádeže. Ve věci je vedeno zkrácené přípravné řízení.
 
 
Chtěl prodat kradený hliník, byl přistižen
 
            Ve středu 12.06.2013 rýmařovští policisté sdělili podezření 24letému muži z přečinů krádeže a porušovaní domovní svobody. Trestného jednání se mladý muž nedopustil poprvé.
 
            Mladík je podezřelý, že v době od 14. do 15.05.2013 na ulici Třídy Hrdinů v Rýmařově vnikl na oplocenou zahradu patřící k domu. Zde měl odcizit uložené použité plechy a také hliníkové závětrné lišty. Plechy měl nejprve znehodnotit tím, že je pomačkal a následně se je pokusil prodat ve sběrně druhotných surovin v Rýmařově. Prodej se mu již nepodařilo uskutečnit, byl při něm přistižen samotným majitelem odcizeného hliníkového materiálu. Nyní mu hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od 6 měsíců do 3 let.
 
 
Páteční střety s lesní zvěří
 
            V pátek 04.06.2013 policisté dopravního inspektorátu Bruntál prověřovali dva střety, které nebyly zaviněny samotnými řidiči, ale lesní zvěří.
 
            K první srážce došlo krátce před pátou hodinou ranní na silnici I/57 mezi obcemi Krásné Loučky a Město Albrechtice. Lesní zvěř, pravděpodobně srna, vyskočila z levé silniční příkopy bezprostředně před osobní motorové vozidlo Škoda Praktik. Řidička již nestačila střetu zabránit a došlo k nárazu srny do levé přední části vozidla. Po střetu srna z místa odběhla neznámo kam. Způsobená škoda činí okolo 20 tisíc korun.
 
            Druhá havárie se stala mezi osobním motorovým vozidlem Citroen C4 a srncem. Došlo k ní ve 20:45 hodin na silnici I/45 ve směru jízdy od obce Krnov na Zátor. Srnec vyběhl z pravého silničního příkopu přímo pod kola řidiči citroenu. Nárazem byl odhozen k levému okraji vozovky, kde uhynul. Škoda na vozidle činí okolo 40 tisíc korun. 
 
 
Náraz rozmetal barvu do širokého okolí
 
            Dopravní policisté Bruntál včera (17.06.2013) po půl 4. odpoledne vyšetřovali dopravní nehodu v Krnově na křižovatce místních komunikací ulice Maxima Gorkého a Seifertova. Zde došlo ke střetu osobního motorového vozidla Opel Astra s přívěsným vozíkem s osobním motorovým vozidlem Citroen Xara a vozidlem Škoda Octavia.
 
K dopravní nehodě mělo dojít tak, že řidič vozidla Opel Astra jedoucí po ulici Seifertova při vjezdu do křižovatky zcela přehlédl dopravní značku „Stůj, dej přednost v jízdě!“. Řidič oplu tak nedal přednost vozidlu Citroen Xara jedoucím po ulici Maxima Gorkého. Řidička vozidla Citroen Xara na vzniklou situaci reagovala pokusem o vyhnutí vpravo a snížením rychlosti v jízdě. Střetu však nezabránila a přední částí citroenu narazila do předního rohu přívěsného vozíku. Při nárazu se roztrhlo spojovací zařízení přívěsného vozíku a vozidlo Opel se dostalo do smyku. V tuto chvíli se po ulici Seifertové ke křižovatce blížila řidička vozidla Škoda Octavia, jejíž vozidlo bylo utrženým vozíkem zasaženo do přední části. Vozík byl naložen zbytky malířských barev, které byly nárazem rozmetány do širokého okolí. Došlo k zasažení barvou karoserie všech zúčastněných vozidel včetně plotu domu na ulici Seifertova. Na místě bylo přítomno vozidlo zdravotnické záchranné služby, jehož posádka na místě vyšetřila dva spolujezdce řidičky vozidla Škoda Octavia a neshledala žádné zranění. Ke zranění jiných osob nedošlo. U nehody zasahoval i výjezd hasičského záchranného sboru, který sanoval uniklé provozní kapaliny vozidla Citroen. Celková způsobená škoda činí okolo 200 tisíc korun.
 
 
Při odjíždění z místa činu naboural
 
            Rychlé nahlášení krádeže nafty majitelem pracovního stroje na Policii České republiky a následná okamžitá operativní činnost bruntálských pořádkových policistů ve spolupráci s kriminalisty dovedla vyšetřovatele k podezřelému 57letému muži.
 
            Ke krádeži motorové nafty došlo v sobotu 15.06.2013 okolo jedné hodiny ranní v obci Malá morávka, části Karlov. Zde měl podezřelý urazit visací zámek u nádrže pracovního stroje a poté za pomocí hadice odčerpat do plastových kanystrů okolo 100 litrů nafty. Tímto svým jednáním způsobil poškozené firmě škodu okolo 3 tisíc korun. Tentýž den policejní komisař podezřelému ve zkráceném přípravném řízení sdělil podezřelí z přečinu krádeže.
 
            Podezřelý se měl při odjíždění z místa činu vozidlem Ford na mostku srazit s přijíždějícím vozidlem Hyundai. Účastníci dopravní nehody se o viníkovi měli dohodnout na místě a přitom vyplnit formuláře pro pojišťovnu. Následně dne 17.06.2013 řidič vozidla Hyundai dodatečně tuto nehodu oznámil. Věc je nyní ve stádiu prověřování dopravního inspektorátu Bruntál. Předběžná celková škoda při dopravní nehodě byla vyčíslena na 100 tisíc korun.  
 
 
 
vrchní asistent pprap. Pavla Welnová

 

18.06.2013

vytisknout  e-mailem