Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Náklaďák řídil s dvěma promile

LIBERECKO - V pátek 22. února 2019 odpoledne usedl za volant značně posilněn alkoholem řidič nákladního vozidla. V Chrastavě však narazil na městské strážníky. 

V pátek 22. února 2019 v odpoledních hodinách provedla hlídka Městské policie v Chrastavě kontrolu nákladního vozidla v ulici Pobřežní. Strážníci vyzvali řidiče k předložení dokladů potřebných k provozu a řízení vozidla, přičemž z dechu řidiče byl silně cítit alkohol. Strážníci vyzvali muže k orientační dechové zkoušce přístrojem Dräger, která potvrdila jejich domněnku o alkoholovém opojení řidiče. K překvapení strážníků byla naměřená hodnota téměř dvě promile. Strážníci na místo přivolali chrastavské policisty, kteří u řidiče provedli opakované dechové zkoušky. Ani následující dechové zkoušky nedopadly o moc lépe, vykazovaly hodnoty přes dvě promile. Řidič následoval policisty na obvodní oddělení v Chrastavě a zbytek noci strávil v policejní cele. 

Následujícího dne mu policisté ve zkráceném přípravném trestním řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu "ohrožení pod vlivem návykové látky", za který mu nyní hrozí u soudu až jednoleté vězení. 
 

25. 2. 2019
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

vytisknout  e-mailem