Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Náklaďáky bez nafty

CHOMUTOV - Krádež v penzionu, Nemá zabezpečení ani peníze.... 

Náklaďáky bez nafty
Na odstavné ploše v obci Málkov kdosi odcizil naftu. U čtyř zaparkovaných nákladních vozidel poškodil palivové nádrže a odčerpal celkem 900 litrů motorové nafty. Škoda v tomto případě činí téměř 30 tisíc korun. Po pachateli krádeže pátrají policisté z chomutovské policie.
 
Krádež v penzionu
Dveře do kanceláře penzionu v Českých Hamrech zůstaly odemčené a právě této skutečnosti využil 29letý muž z Prahy ke krádeži. Vnikl do místnosti a majitelce odcizil finanční hotovost a notebook. Žena vyčíslila škodu na 15 tisíc korun. I když pachatel z místa odejel ve vypůjčeném osobním automobilu, obvinění z trestného činu krádeže se nevyhne.
 
Nemá zabezpečení ani peníze
Muž z Klášterce nad Ohří uzavřel ve svém bytě ústní dohodu s 46letým místním obyvatelem. Předmětem dohody byl nákup a instalace zabezpečovacího zařízení na chatu. Za tímto účelem převzal muž hotovost ve výši 5200 korun. K předání peněz došlo již na konci dubna, ale do současné doby práce provedena nebyla. Navíc podezřelý s poškozeným nekomunikuje a nevrátil mu ani peníze. Za podvod hrozí pachateli až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Telefon majiteli nevrátila
V kempu na Nechranické přehradě si půjčila 18letá žena z Chomutova od poškozeného mobilní telefon. Slíbila, že přístroj vrátí. To však neučinila a je nekontaktní. Muž vyčíslil škodu na 5500 korun. Nepoctivá žena je podezřelá z krádeže.
 
Před jízdou popíjel
Na Palackého ulici kontrolovala policejní hlídka projíždějící vozidlo Citroen BX. Auto řídil 23letý muž z okresního města. Provedená dechová zkouška pouze potvrdila to, co policisté tušili. Muž před jízdou požíval alkohol. Pití potvrdila provedená dechová zkouška, při které přístroj naměřil 1,36 a 1,28 promile alkoholu v dechu. Na pachatele čeká obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
Opět půjde před soud
V květnu 2009 byl 26letý muž z Chomutova odsouzen za krádeže k nepodmíněnému trestu. Z potrestání si ponaučení nevzal, po dvou letech opět kradl. Tentokrát si v Jirkově vyhlédl zaparkované vozidlo Renault Twingo, poškodil u něj palivovou nádrž a odčerpal benzín. Majitel vyčíslil škodu na tisíc korun. Na pachatele čeká obvinění z krádeže.
 
Z auta sebrali baterie
Na dva Chomutováky ve věku 21 a 26 let čeká obvinění z krádeže. Muži na sídlišti Zahradní odmontovali ze zaparkovaného vozidla dvě autobaterie, které odcizili. Majiteli vznikla škoda ve výši 4 tisíce korun. Policisté záhy zjistili, že oba pachatele mají s pácháním trestné činnosti již své zkušenosti, oba byli v nedávné minulosti za krádeže již odsouzeni. Obvinění z krádeže se nevyhnou ani v tomto případě.
 
12. září 2011
nprap. Marie Pivková
 

vytisknout  e-mailem