Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Nákladní a autobusová doprava pod drobnohledem dopravních policistů

ČESKOLIPSKO - V rámci evropské dopravně preventivní akce, organizované Tispolem, dohlíželi včera na nákladní a autobusovou dopravu také policisté na Českolipsku. 

P7230075.JPGP7230075.JPG

     V rámci evropské dopravně bezpečnostní akce, pořádané organizací Tispol, dohlíželi včera policisté na Českolipsku na nákladní a autobusovou dopravu. Kontrolovali zejména dodržování doby řízení, bezpečnostních přestávek a doby odpočinku u řidičů nákladních vozidel a autobusů. Zaměřili se ale také na důkladnou kontrolu technického stavu užitkových vozidel, kontrolu tachografického zařízení a dokladů potřebných k řízení i provozování vozidel.

     Policisté  v rámci včerejší akce prověřili celkem 37 vozidel a dva autobusy.  Jeden řidič nákadního vozidla porušil své povinnosti, když nebyl schopen předložit svůj záznam o pracovní činnosti (známý kotouček), ze kterého lze vyčíst kolik ujel kilometrů, jak dlouho řídil nebo kdy měl naposledy přestávku. Toto porušení policisté oznámili Krajskému úřadu v Liberci, který ho s řidičem projedná v rámci správního řízení. Dalším pěti řidičům užitkových vozidel policisté uložili za nedostatky na technickém stavu vozidla pokuty v celkové výši 2 100 korun. Dva řidiči zaplatili dvousetkorunovou pokutu za telefonování za jízdy.

     Organizace Tispol sdružuje služby dopravních policií evropských států s cílem zajistit mezinárodní spolupráci při řešení těch nejzávažnějších problémů na úseku bezpečnosti silničního provozu. Provádí také vlastní výzkum bezpečnosti a na základě získaných informací reaguje na aktuální rizika. Není jistě bez zajímavosti, že si  v tomto týdnu posvítili nebo ještě posvítí na řidiče nákladních vozidel a autobusů například i  policisté v Dánsku, Norsku, Irsku, Litvě, Řecku nebo také na Maltě a na Kypru.

P7230081.JPGP7230081.JPG

 

 

por. Bc. Ivana Baláková
23. července 2013

vytisknout  e-mailem