Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nákladní doprava působila v Náchodě potíže

NÁCHODSKO - Kamiony čekaly na obchvatu u České Skalice až tři hodiny 

policista reguluje dopravuIlustrační foto/Policie ČR
Policisté náchodského dopravního inspektorátu včera (ve čtvrtek 14. května 2015) celý den řídili dopravu ve městě i před ním.
 
Krátce před desátou hodinou dopoledne museli začít odstavovat nákladní automobily už před vjezdem do města, protože na mezinárodní silnici 1/33 procházející městem se začaly tvořit dlouhé kolony vozidel. Příčinou vznikajícího dopravního kolapsu byl zvýšený počet nákladních vozidel a probíhající oprava kruhového objezdu u Slavie, který silnici přetíná.

 
Aby bylo možné udržet v Náchodě pro jeho obyvatele alespoň minimální dopravní obslužnost, celkem devět policistů dopravní a pořádkové policie, i se dvěma strážníky městské policie, se postavilo ke všem křižovatkám a koordinovaně regulovalo veškerý pohyb vozidel ve městě. Plynulost dopravě vrátili krátce před půl šestou večer.
 
Z výsledků poslední směrové studie  vyplývá, že při běžném provozu náchodskou křižovatkou u Slávie projede během celého dne průměrně 5.200 nákladních vozidel, dopravní policisté odhadli, že včera mezi jejich rukama projelo oběma směry bezmála 5.000 kamionů za pouhých osm hodin.

 
Některá nákladní auta, odstavená v koloně na obchvatu u České Skalice, čekalo až tříhodinové zdržení, než se dostala od křižovatky u Spyty až k hraničnímu přechodu za Náchodem. Podobně na tom byly i kamiony od Polska, tam se řidiči setkali s hodinovým nebo i delším čekáním na vjezd do města.

"Po prvních zkušenostech ze včerejší akce bychom tak chtěli apelovat zejména na dopravce a řidiče kamionů, aby nákladní automobily posílali i jinou trasou, například směrem na Harrachov nebo Ostravu. Při průjezdu Náchodem hrozí až do podzimu opětovné tvoření velkých kolon, ve kterých mohou uváznout nejen řidiči kamionů, ale také občané Náchoda a přilehlých obcí, kteří se potřebují dostat za prací a denními povinnostmi", řekl ke včerejšímu dopravnímu opatření brig. gen. Mgr. Martin Červíček, krajský policejní ředitel Královéhradeckého kraje. 

 
por. Mgr. Eva Prachařová
15. 5. 2015 v 7.00 hodin

vytisknout  e-mailem