Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nákladní vlak srazil muže

MOST - Nehoda se stala ve stanici Želenice; V nákupním vozíku vezli kanálová víka; Uradl boty, zamazal je hlínou. 

 Mostecká police od dnešního rána vyšetřuje událost, která se stala po 08. hodině na vlakové zastávce železniční trati u obce Želenice na Mostecku. Nákladní vlak tam přejel muže, který měl dle dosavadního šetření sedět na kolejích. V tu dobu do místa přijížděly dva vlaky. Nákladní vlak jel ve směru od Bíliny a od Mostu právě přijížděl osobní vlak, který v zastávce zastavuje. Z důvodu šetření tragédie byla zastavena vlaková doprava. Kolem 09.25 hodin byl provoz na trati obnoven na jedné koleji. V 10.20 hodin již vlaky jezdily v obou směrech. Policie v současné době šetří, zda šlo o nešťastnou náhodu, či muž spáchal sebevraždu. Zatím však vše nasvědčuje tomu, že muž si na koleje sedl z nějakého důvodu před cestou vlakem a již nestačil reagovat na přijíždějící soupravu. Šetřením kriminalistů byla zjištěna totožnost mrtvého, jde o 75letého muže z okresu Most. K objasnění příčiny smrti seniora byla nařízena soudní pitva. Případem úmrtí v kolejišti se nyní budou nadále zabývat kriminalisté mostecké policie.

 

V nákupním vozíku vezli kanálová víka do sběrny

Pozorný občan upozornil policii na podezřelou dvojici, která odcizila ze silnice v Mostě v ulici Kabátnická kanálové víko. Jedno již měla v nákupním vozíku, které si zapůjčila u blízkého supermarketu a poté měla namířeno do sběrny surovin. Tam však již nedošla. Hlídka policie dvojici zadržela a obě víka vrátila poškozené firmě. Muž ve věku 31 let spolu se svoji 27letou přítelkyní kanálové víko ze silnice vyjmuli, druhé prý našli ležet u tramvajové zastávky. Oba kradli i přesto, že byli již v minulosti za krádeže potrestáni. Poškozená organizace vyčíslila škodu na sedm tisíc korun. Policie v Mostě, která se případem zabývala, obvinila dvojici z trestného činu krádeže a stíhá ji na svobodě.


 

Se sportovní taškou šel krást kabely do kolejiště

Policie v Mostě sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže 38letému muži z Mostu. Ten ve druhé polovině měsíce srpna zamířil do prostoru železnice a na trati železničního koridoru u Mostu pomocí nářadí vyhrabal z pod kamenů kabel trakčního vedení, který uřezal. Následně se pokusil odcizit další kus kabelu od rozvodné skříně, kdy stihl uříznout jen jeden konec, neboť byl na místě přistižen policejní hlídkou. Pachatel tvrdil, že nářadí, které měl u sebe, našel na místě. Lup chtěl zpeněžit ve sběrně. Nekradl poprvé, již v minulosti byl za majetkový delikt odsouzen.


 

Vykradl auta známému, když to zjistil, část lupu mu vrátil

Z trestného činu krádeže a poškození cizí věci obvinila mostecká policie 38letého muže z Mostu. Ten se v lednu vrátil z výkonu trestu, poté co byl podmíněně propuštěn a opět kradl. V srpnu vnikl v Mostě v noci do zaparkovaného vozidla značky Opel a odcizil z něj kufr s nářadím v hodnotě 10 tisíc korun. Stejnou škodu zanechal na poškozeném autě. Policie krátce po krádeži odcizený kufřík zajistila. Obviněný vykradl i další dva vozy značky Mercedes a Ford, ze kterých odcizil gola sadu, měřič chlazení, písemnosti a doklady. Když zjistil podle dokumentů, že vůz patří jeho známému, vrátil mu je s tím, že je dostal od nějakých narkomanů. Policie však šetřením zjistila, že krádeže vloupáním do těchto dvou automobilů má na svědomí právě on. Kradl i v prodejně, kdy ve stejný den stihl odcizit v supermarketu láhev bylinného likéru za 400 korun. Policie stíhaného Mostečana vyšetřuje na svobodě. Celkem obviněný napáchal škodu za více jak třicet tisíc korun.


 

Počínal si mazaně, nebylo mu to nic platné

Vynalézavě si počínal 23letý muž z Mostu, který byl v minulosti odsouzen za loupež a krádež. Přišel do jednoho mosteckého supermarketu, kde si v oddělení s obuví vybral pár značkových sportovních bot. S těmi zamířil mezi regály s nápoji. Tam boty pošpinil pomocí umazaného ubrousku s hlínou, který si s sebou přinesl do prodejny. Boty uložil do igelitové tašky a zamířil k pokladně, kde nic neplatil. Na místě byl zadržen ostrahou, které tvrdil, že boty jsou jeho. Lhaní mu nepomohlo. Policie zjistila šetřením, že obuv odcizil a sdělila mu ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže.


 

Kradl v autě a v restauraci

Mostecká policie obvinila z přečinu krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku 35letého muže z Litvínovska. Kriminalisté zjistili, že muž má na svědomí dvě krádeže z června. Nejprve vnikl v Litvínově v noci do zaparkovaného vozidla značky Citroen a odcizil z něj batoh, vestu, mobil a platební kartu. S tou se u bankomatu pokusil o výběr. O týden později se vloupal opět za tmy do objektu restaurace, odkud si odnesl peníze a tašku zaměstnance s osobními věcmi. Peníze muž utratil, věci údajně zahodil. Kradl i přes skutečnost, že byl za krádeže odsouzen a z výkonu trestu se vrátil v loni. Policie obviněného stíhá na svobodě. Pachatel krádežemi způsobil škodu vyšší jak sedm tisíc korun.


 

Muž ukradl balíčky s figurkami lega

Loni byl za krádež odsouzen, vrátil se z vězení a znovu krade. Muž ve věku 28 let z Mostu odcizil v mosteckém supermarketu mini figurky značky Lega. Ze stojanu vzal deset balíčků s těmito figurkami, zastrčil si je do kapes kalhot a poté prodejnu opustil. Krádež zjistili detektivové prodejny a muže při odchodu zadrželi a předali policii. Jak chtěl muž s lupem naložit, policistům neuvedl. Z policejního oddělení si s ohledem na kriminální minulost odnesl záznam o sdělení podezření z přečinu krádeže.


 

Dokonání krádeže překazila dvojici hlídka policie, pomohla jim osobní znalost

Muž ve věku 24 let spolu s mladíkem, kterému ještě nebylo 18 let, se v obci Litvínov minulý měsíc pokusili vniknout do zaparkovaného vozidla Fiat a následně do dalšího auta. Podezřelou dvojici na místě zadržela hlídka policie, která ve městě prováděla hlídkovou činnost a na základě místní a osobní znalosti provedla kontrolu. Policisté zjistili, že osobní vozidlo značky Hyundai je otevřené a u sousedního vozu značky Fiat objevili též zřetelné stopy vniknutí do automobilu. Ke krádeži věcí z aut nedošlo. Litvínovská policie staršímu muži sdělila podezření ze spáchání pokusu krádeže vloupáním ve spolupachatelství, mladší je vyšetřován pro provinění krádeže.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 13. září 2013


 


 


 

vytisknout  e-mailem