Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Nakonec se vzdal „zásahovce“

Nejprve vyhazoval nábytek z okna, pak chtěl sám skočit. Situaci řešil jak policejní vyjednavač, tak i zásahová jednotka. 

Přibližně v jedenáct hodin jsme přijali oznámení o muži, který z bytu v sedmém patře vyhazuje na ulici nábytek. Po příjezdu do ulice Štichova policisté zjistili, že muž nejenže vyhazuje vybavení bytu, ale že i sám chce z okna skočit.
 
Proto byli na místo přivoláni záchranáři, hasiči a policejní vyjednavač. Jeho účast byla nutná především z toho důvodu, že muž odmítal policistům otevřít a celou situaci vyjasnit.
 
Vyjednavač se po několik desítek minut snažil s mužem vykomunikovat smírné a poklidné vyřešení celé situace, avšak neúspěšně. Nicméně stále hrozilo, že šestasedmdesátiletý muž dostojí svým výhrůžkám a z okna skočí.
 
Proto byla na místo přizvána pražská zásahová jednotka. V jejích řadách jsou totiž vycvičení specialisté, kteří by mohli do bytu vstoupit násilím přes vchodové dveře, nebo bez násilí slaněním do otevřených oken bytu. Obě tyto varianty byly do poslední chvíle ve hře. Navíc je zásahová jednotka pro tyto mimořádné situace i patřičně technicky a materiálně vybavena.
 
Nakonec nebylo nutné využít ani jednu z těchto možností, neboť šestasedmdesátiletý muž policistům nakonec otevřel sám.
 
Prošetřováním policisté následně zjistili, že takto dramaticky řešil muž svou tíživou životní situaci, jejímž cílem určitě nebylo ublížit komukoliv jinému.
 
Následně byl šestasedmdesátiletý senior předán do péče přítomných záchranářů, kteří ho převezli do nemocnice.
 
por. Mgr. Tomáš Hulan 12. 9. 2015

vytisknout  e-mailem