Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Nakoupené potraviny schoval v montérkách

LIBEREC - S kradenými potravinami zadrželi v neděli večer pracovníci ostrahy muže, který si celý nákup schoval do montérek. Byl předán policistům a ti mu ve zkráceném přípravném trestním řízení sdělili podezření z přečinu krádeže. V minulosti měl totiž se zákonem problémy. 

V rukou policistů skončil v neděli večer 51letý muž z Prahy, který chtěl pronést pokladnami kradené potraviny. V jeho montérkách postupně mizely balíčky s hovězím a kuřecím masem, balený losos, dále kuřecí maso připravené ke grilování, ale i celé kuře a k tomu dvě piva. S tímto nákupem prošel přes pokladny a ani neprojevil zájem cokoliv zaplatit. Neušel ale pozornosti pracovníků ostrahy, kteří jej za pokladnami zadrželi a o jeho zadržení vyrozuměli i policisty. Než si muže převezli na policejní služebnu, vytáhli mu z montérek celkem deset balíčků masa a dvě piva - vše za bezmála tisíc korun.

Muž si ale za své jednání ponese následky. V předchozích třech letech ho Okresní soud v Praze za podobné jednání potrestal, proto je na něho pohlíženo jako na recidivistu. Proto mu již policisté ve zkráceném přípravném trestním řízení sdělili podezření z krádeže, za což mu hrozí až dvouletý trest odnětí svodoby.



mjr. Bc. Vlasta Suchánková
mluvčí KŘP Libereckého kraje
25. 6. 2013

vytisknout  e-mailem