Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Nákup "zapomněl" zaplatit

LIBEREC - Již čelí podezření. 

Instantní polévky, salám a nutelu - to vše si chtěl odnést z rochlického Kauflandu 32letý muž, a to bez zaplacení. O jeho úmyslu za věci nezaplatit již svědčil fakt, že si všechny potraviny schoval pod oblečení a pak s nimi prošel kolem pokladem, aniž by se snažil cokoliv zaplatit.

Muže již měl v hledáčku pracovník ostrahy, který jej za pokladnami zastavil a požadoval vydání schovaných věcí. Rovněž také kontaktoval policisty, kteří ho zadrželi a převezli na policejní oddělení. Tam policisté zjistili, že se nejedná o prvopachatele, ale recidivistu. V červenci 2011 opustil brány věznice, kde si odpykával roční trest odnětí svobody za podobné majetkové delikty. Tam ho pravomocným rozsudkem poslal liberecký okresní soud.

A i přesto, že zboží, které se snažil pronést bez zaplacení, mělo hodnotu něco málo přes sto korun, sdělili mu policisté podezření z trestného činu, nikoliv z přestupku. A to díky jeho trestní minulosti. Případ policisté vedou ve zkráceném přípravném trestním řízení, proto se zhruba do čtrnácti dnů dozví trest, který ho čeká.


mjr. Bc. Vlasta Suchánková
20. 3. 2013

 

vytisknout  e-mailem