Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nakupoval a neplatil

LITOMĚŘICE – Nebylo to poprvé; Telefon na střeše; Okradl spícího 

Až tři roky může strávit za mřížemi 23letý muž, kterému se nechtělo platit zboží v jedné z lovosických prodejen. S plastovým obalem od piva prošel prostorem kolem pokladny, aniž by zaplatil. Přivolaní policisté zjistili, že místní mladík nekradl poprvé. Jeho jednání tak kvalifikovali jako trestný čin, za který může jít až na tři roky do vězení.
 

Telefon na střeše
Mobilní telefon si odložil na střechu majitel vozidla zaparkovaného na ulici, když opravoval motor. Stačila čtvrthodinka nepozornosti a telefon změnil majitele. Škoda je vyčíslena na více než 10 tisíc korun. Po pachateli krádeže a telefonním přístroji nyní pátrají roudničtí policisté.

Okradl spícího
V neděli v časných ranních hodinách byl okraden spící muž na litoměřickém nádraží. Neznámý lapka se nezdráhal sáhnout do kapes bundy poškozeného a obrat ho o peněženku s osobními doklady a finanční hotovostí. Škoda je vyčíslena na více než 1 tisíc korun. Ve věci již byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu.

Pozor na kapsáře!
Oznámení o dvou případech kapesních krádeží přijali v neděli také roudničtí a lovosičtí policisté. V centru Roudnice nad Labem byl okraden muž, který měl peněženku a mobilní telefon v zadní kapse kalhot. Neznámý lapka využil nestřeženého okamžiku a cenností poškozeného se zmocnil v době, kdy na chvíli usnul. Škoda přesahuje 2 tisíce korun.
Na Lovosicku byl okraden návštěvník ředhošťských trhů. I v tomto případě se jednalo o muže, který přišel o peněženku uloženou v zadní kapse kalhot. Po pachatelích policisté pátrají.

Litoměřice, 3. 6. 2014, nprap. Pavla Kofrová
Oddělení tisku a prevence Litoměřice
tel.: +420 974 436 208
e-mail: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem