Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nakupoval bez placení

LITOMĚŘICKO – Nebylo to poprvé; Okradený houbař… 

Do litoměřického nákupního centra si přišel nakoupit 25letý místní mladík. Vybral si alkohol, který ukládal rovnou do svého zavazadla a chtěl odejít bez placení. Po projití pokladnou byl zadržen ostrahou a předán policistům. Následným šetřením se zjistilo, že tento mladík navštěvuje prodejny s podobným úmyslem častěji a za obdobnou trestnou činnost byl již odsouzen. Nyní mu hrozí trest odnětí svobody až na 3 roky.

Okradený houbař

Během uplynulého víkendu bylo na Roudnicku odcizeno vozidlo značky Ford. Automobilu zaparkovaného na lesní cestě se zmocnil neznámý pachatel v době, kdy se jeho majitel v blízkém lesíku věnoval houbaření. Způsobená škoda byla odhadnuta na 100 tisíc korun. Policisté ihned vyhlásili po vozidle celostátní pátrání, rovněž tak pátrají po neznámém pachateli. Ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

Při parkování na odlehlých místech se vystavujete riziku, že se stanete obětí krádeže osobního automobilu nebo jeho vykradení. Vždy je vhodnější zvolit a vyhledat vyhrazená a hlídaná parkoviště.

Zlákala ho kabelka

Pohled přes okénka vozu, ve kterém se nacházela dámská kabelka, pravděpodobně vybídla neznámého lapku k činu. Do vozidla zaparkovaného v jedné z lovosických ulic vnikl po násilném překonání dveří a kabelky s obsahem finanční hotovosti a osobních dokladů se zmocnil. Škoda je odhadnuta na více než 4 tisíce korun. Po pachateli krádeže a odcizených věcech policisté pátrají.

Auto není trezor!

Nenechávejte na sedadlech ani na odkládacích plochách vozidla žádné věci, zejména kabelky, kufříky a jiná zavazadla, mobilní telefony, fotoaparáty, notebooky, doklady od vozidla či jiné osobní doklady, peněženky nebo volně položené peníze, byť se jedná o sebekratší dobu, po kterou vozidlo opouštíte! Před odchodem od vozidla zkontrolujte uzavření všech oken, včetně střešního, motorového a zavazadlového prostoru a uzavření a uzamčení všech dveří vozidla. Vozidlo zabezpečte i tehdy, vzdalujete-li se od něj třeba jen, abyste vyložili nákup!

Litoměřice, 17. 8. 2017, nprap. Pavla Kofrová

Oddělení tisku a prevence

tel.: +420 974 436 207

email: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem