Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Nakupovala prostřednictvím internetu

ŽĎÁRSKO: Objednané zboží nedodala 

 Kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality zahájili trestní stíhání třiačtyřicetileté ženy pro přečin podvodu. V případě prokázání viny bude potrestána odnětím svobody až na dvě léta.

Podezřelá měla na internetovém serveru nabízet k prodeji dva dětské nafukovací bazénky a zahradní sestavu pro děti složenou z dřevěné konstrukce se skluzavkou, dvěma houpačkami a dřevěným žebříkem. Za tuto sestavu požadovala částku necelých 10 000 korun. O nabídku projevila zájem dvaatřicetiletá žena ze Žďárska. Po předcházející komunikaci zaslala za předem dohodnutých podmínek na účet prodávající požadovanou finanční částku. Zboží měla obdržet do 14 dnů. Od poloviny června loňského roku však kupující neobdržela objednanou sestavu a ani se nedočkala vrácení finanční hotovosti. Prodávající s poškozenou ženou přestala komunikovat.

Protože se nejedná o ojedinělý případ, můžeme budoucím nakupujícím po internetu připomenout několik rad, jak postupovat při placení zásilky.


 

Jak se dá za zboží zaplatit?


 

dobírkou – až přijde zboží na Vaši adresu, zaplaťte v hotovosti přepravci, můžete si hned ověřit, zda vám bylo dodáno zboží, které jste si skutečně objednali

platba v hotovosti – zaplatíte hotově na některé pobočce firmy dodávající zboží

nákup na splátky – zboží koupíte ihned bez peněz, splátkový kalendář si dohodnete s firmou

platba předem – provádějte jen tehdy, pokud máte jistotu, že se jedná skutečně o důvěryhodného obchodníka

 

por. Mgr. Jana Martincová, komisař

25. července 2012

vytisknout  e-mailem