Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Nakupovali ve velkém a atd.

KARLOVARSKÝ KRAJ – Případy z kraje 

Nakupovali ve velkém
Karlovarští policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže spáchaného formou spolupachatelství. Tohoto jednání se měla dopustit  skupinka osob ve věku dvacet sedm až třicet dva let. Podezřelí měli na prodejní ploše obchodního domu v Chebské ulici, naložit v oddělení s nářadím do nákupního vozíku různé zboží, které převezli do oddělení zahrady. Na místě měl podezřelý třicetiletý muž  vyndat z kufříku vrtačku, kterou pak ukryl do rolí pletiva.
 
Takto schované zboží pak měla vyzvednout o tři roky mladší žena a uložit do přineseného červeného batohu. Žena se zbožím prošla přes pokladní zónu, kde byla následně zastavena hlídkou policie. Tohoto jednání se skupinka osob měla dopustit i přes to, že byli v posledních třech letech za takový čin odsouzeni nebo potrestáni soudy v Karlových Varech a Sokolově.
 
Chtěl vrtulník
Sdělení podezření z přečinu krádeže si od policistů z Mariánských Lázní vyslechl sedmadvacetiletý muž. Podezřelý muž měl využít nepozornosti prodavaček v jednom z místních obchodů a v nestřeženém okamžiku měl z prodejního pultu vzít model vrtulníku s ovladačem na dálkové ovládání. Z prodejny si pak ještě stačil odnést také dálkově řízený model autíčka. S takto získanými modely utekl z prodejny bez zaplacení.
 
Neprojel přes Karlovarský kraj
Komisař kriminální policie Karlovy Vary zahájil trestní stíhání obviněného osmatřicetiletého cizince ze spáchání přečinu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby a přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
Celníci v obci Stráž nad Ohří kontrolovali jedoucí vozidlo Seat Leon ve směru na Ostrov. Při kontrole celních orgánů mělo vyjít najevo, že v zavazadlovém prostoru vozidla řidič převáží 40 000 kusů cigaret různých značek označené tabákovou nálepkou Běloruska. Osmatřicetiletý cizinec na výzvu celních orgánů nebyl schopen prokázat způsob nabytí oprávněně bez daně, nebo že se jedná o zboží řádně zdaněné. Podle pracovníků Celního úřadu pro Karlovarský kraj, měl tak způsobit škodu ve výši nejméně 81 tisíc korun.
 
V průběhu kontroly zjistili policisté z Ostrova, že cizinec řídil osobní automobil, ačkoliv si byl vědom předchozího užití drogy marihuana, která byla u něj v krvi následně zjištěna.
 
Lesní zvěř
O víkendu došlo na rychlostní komunikaci R6 u obce Loket k dopravní nehodě mezi vozidlem Mercedes Benz a lesní zvěří. Cizinec ve svém vozidle jel ve směru od Sokolova na Karlovy Vary. Z pravé strany mu vběhla do jízdní dráhy srna, čímž došlo ke střetu při kterém srna na místě uhynula. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku přesahující 50 tisíc korun.
 
K další nehodě se zvěří došlo na silnici mezi obcí Staré Sedlo a Loket. Zde se osmačtyřicetiletý řidič osobního vozidla Ford Focus střetl s divokým prasetem (viz foto Dopravní nehoda). Zvíže mělo vběhnout řidiči do jízdní dráhy. I v tomto případě divoké prase na místě uhynulo. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku přesahující 40 tisíc korun.
 
Nález munice
Další vojenská munice na Chebsku. Dne 03.05.2013 oznámil na linku 158 dvaašedesátiletý hledač kovu z Chebu nález podezřelé munice na polnosti v prostoru Tůní, a to nedaleko železničního přejezdu. Policisté okamžitě místo nálezu zajistili a přivolali pyrotechniky z Pyrotechnické služby - Expozitura Teplice. Ti na místě zjistili, že se jedná o 9 kusů RPG 7, nalezenou munici si pak převzali ke zničení.
 
Další nález oznámil o několik hodin později na linku 158 třiašedesátiletý muž s tím, že v lesním porostu Žďár u Aše nalezl podezřelý předmět, kdy se pravděpodobně jedná o minu. I v tomto případě místo nálezu policisté zajistili a přivolaní pyrotechnici z Pyrotechnické služby - Expozitura Teplice zjistili, že se jedná o křidýlka z již vybuchlé miny, které si převzali na pozdější zničení.
 
por. Ing. Pavel Valenta
05.05.2013
Odkazy do noveho okna

Dopravní nehoda

Dopravní nehoda 

Detailní náhled

Dopravní nehoda

Dopravní nehoda 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem