Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nakupující jsou převážně obezřetní

MOST - Včera a dnes proběhla akce "Obezřetnost se vyplatí"; Další zprávy. 

 Obezřetnost se vyplatí

Mostecká policie včera i dnes realizovala republikovou preventivní akci „Obezřetnost se vyplatí“. Tato akce je zaměřena na prevenci proti kapsářům a krádežím na osobách. Jejím cílem je upozornit především potencionální oběti, kteří svým chováním v nákupních centrech zlodějům nahrávají. Policisté v mosteckých supermarketech prochází obchody Albert v NS Central a v ulici Velebudická. Ve čtyřech akcích budou nakupující upozorňovat na možná rizika při nakupování. Akce probíhá již několik let vždy dvakrát do roka, na velikonoce a v předvánočním čase. V této době jsou občané méně obezřetní a pro zloděje je řada příležitostí. Proto policisté radí občanům, aby byli při nakupování opatrní na svá příruční zavazadla a dávali si pozor na osobní věci. Nakupujícím policisté předávali informativní letáky a žetony do nákupních vozíků.



 

Kabelku si nehlídala, přišla o ni

Starší žena byla okradena v jedné restauraci v centru města Mostu. Nehlídala si svoji kabelku, kterou si zavěsila na opěradlo židle a poté se pohybovala po lokálu, aniž by kabelku měla u sebe. Doplatila na to. Opuštěného příručního zavazadla si všimli dva muži, kteří tam údajně přišli zpeněžit bundu, kterou prý někde našli. Do oka jim padla prázdná židle s kabelkou, které se rychle zmocnili a poté restauraci kvapem opustili. Policisté obvodního oddělení šetřením případu nakonec zjistili, kdo má krádež na svědomí a mladíkům ve věku 19 a 20 let sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení. Poškozená krádeží přišla o dva mobily a osobní doklady.


 

Lapka odnesl rybářovo náčiní

Na ryby se zřejmě již chystá neznámý poberta, který kradl v jednom obytném domě v Mostě. V ulici M. Alše vnikl sklepním oknem v nočních hodinách do suterénu domu a tam z kočárkárny odcizil rybářskou výbavu a hodila se mu i elektrická vrtačka. Poškozený majitel odhadl způsobenou škodu na částku pět tisíc korun a krádež ohlásil na policejním oddělení v Mostě.


 

Dealer pervitinu odhalen a obviněn

Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z trestného činu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy 34letého muže z Litvínova. Ten měl dle kriminalistů odhalujících drogovou kriminalitu na Litvínovsku v minulých letech na různých místech města Litvínova obstarávat a následně prodávat za různé finanční částky drogu pervitin osobám z řad toxikomanů a to nejméně ve více jak 25 případech. Obviněný Litvínovan je stíhán na svobodě. Soud za toto jednání může uložit až pětiletý trest odnětí svobody.


 

Zloděj ukradl kabely

Krádež kabelů oznámil obrnickým policistům majitel jedné společnosti se sídlem v obci. Zjistil, že tento týden kdosi v nočních hodinách vnikl na pozemek areálu a tam odcizil 80 metrů napájecího kabelu a 140 m kabelu k osvětlovacím věžím. Zloděj firmě způsobil škodu ve výši 25 000 korun.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 27. března 2015

 

Fota z akce Obezřetnost se vyplatí

Odkazy do noveho okna

Obezřetnost v Mostě

Obezřetnost v Mostě 

Detailní náhled

Obezřetnost v Mostě

Obezřetnost v Mostě 

Detailní náhled

Obezřetnost v Mostě

Obezřetnost v Mostě 

Detailní náhled

Obezřetnost v Mostě

Obezřetnost v Mostě 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem