Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nákupy platil kartou

NÁCHODSKO - Jenže ne vlastní. 

 

platební karta.jpgIlustrační foto/Policie ČR

Ztrátu peněženky s doklady a platebními kartami z prosince 2016 objasnili v těchto dnech policisté z Police nad Metují. Majitel, který zřejmě peněženku zapomněl na střeše svého auta, když si šel zasportovat, po několika dnech policii dodatečně nahlásil, že jednu ze zmizelých platebních karet kdosi zneužil a prováděl s ní nákupy. Policisté zjistili, že nový samozvaný držitel placení bezkontaktní kartou ovládal dobře, jeho jedinou chybou ale bylo, že platil kartou cizí. A to mu nyní přijde draho.

Při pátrání po pachateli policisté zjistili, že platební karta skončila v rukou  38letého místního muže, jim známého pro předešlé majetkové trestné činy. Vyšlo také  najevo, že muž v několika obchodech v Polici nad Metují touto kartou zaplatil zboží vždy v hodnotě do 500 korun, a to bezkontaktním způsobem bez nutnosti zadávat PIN kód.  Tímto způsobem provedl sedm transakcí, čímž majiteli způsobil škodu ve výši 1.740 korun, další pokusy o nákup elektroniky a jiných věcí v hodnotě okolo 5.000 korun mu už naštěstí bez znalosti PIN nevyšly.

Policisté s ním zahájili trestní stíhání pro přečin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku s možným až dvouletým trestem odnětí svobody.

por. Mgr. Eva Prachařová
2. 2. 2017 v 14. 45 hodin

vytisknout  e-mailem