Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nákupy za pět prstů

MOST - Zloděj deodorantů skončil ve vazbě; Ledva odešel z policie, šel opět krást uherské salámy .... 

Několikrát trestaný 36letý muž z Litvínova kradl minulý týden v jednom mosteckém supermarketu. V odpoledních hodinách v oddělení s drogistickým zbožím si vybral 16 kusů pánských deodorantů v hodnotě 890 korun. Produkty si ukryl pod triko a za kalhoty, a poté chtěl prodejnu bez zaplacení opustit. Neušel pozornosti tamních detektivů a skončil na policii. Lup byl vrácen zpět do prodejny a muž čelil obvinění z přečinu krádeže, za který mu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi. Obviněný byl stíhán na svobodě. Už za dva dny se však objevil ve stejném obchodě znovu a zase pod jeho trikem a kalhotami skončilo 11 deodorantů v hodnotě 950 korun. Opět byl přistižen a předán policistům. Tentokrát ho policejní komisař po obvinění zadržel v policejní cele a státnímu zástupci podal podnět na vazební stíhání. Vazbu soud uvalil. Obviněný byl o víkendu eskortován do věznice.

 

Bundu nacpal do kapsy kraťasů a pak utíkal

Krást do obchodu přišel minulý týden 25letý muž z Mostu. Zamířil přímo do obchodního centra v Mostě a zašel do prodejny s textilem. Tam si vybral pánskou bundu. Nejprve pobyl chvíli ve zkušební kabině a poté prodejnu opustil, aniž by cokoliv koupil. Prozradil ho však alarm. Lapka začal utíkat, ale byl nakonec zadržen prodavačkou a pracovníkem ostrahy ještě v nákupním centru. V kapse kraťasů měl odcizenou bundu, kterou mu policie odebrala. Zpět do prodeje však nebyla dána, protože ji lapka při odcizení poškodil. Prodejně tak způsobil škodu ve výši 499 korun. Nekradl poprvé, za krádež byl již trestán.


 

Sotva opustil policii, šel znovu krást uherské salámy

Nenapravitelný je zřejmě 49letý muž z Mostu, který si oblíbil nákupy bez peněz a má asi rád uherský salám. Minulý týden odpoledne si v jednom mosteckém supermarketu vyhlédl uzeninu a pět šišek salámu za osm set korun ukryl do igelitové tašky. Poté prošel bez zaplacení pokladnou, kde ho zadrželi pracovníci prodejny. Muž skončil na policii, kde mu sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Nekradl poprvé, byl již za majetkový delikt odsouzen k nepodmíněnému trestu, ze kterého se letos v květnu vrátil. Za pár hodin šel zkusit štěstí jinam. Vybral si supermarket v centru Mostu. Odcizil dva salámy, které si zastrčil za kalhoty. Ani tyto salámy však neochutnal. Byl přistižen a předán policii. Lup za 360 korun byl zajištěn a vrácen prodejně.


 

Ukradené gely i vonnou svíčku musel vrátit

Na policejní služebně skončil 21letý muž z Mostu. O víkendu kradl v jednom mosteckém supermarketu. Pod svetr si uschoval dva kusy sprchových gelů a hodila se mu i vonná svíčka. Zboží za 311 korun pronesl pokladnou, kde nic neplatil. Zloděje odhalili tamní detektivové, kteří Mostečana zadrželi a přivolali policii. Ta mladému muži s ohledem na jeho kriminální minulost sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže.


 

Červnové nehody si vyžádaly tři oběti na životech

Zatímco loni v červnu na silnicích mosteckého regionu nikdo nezemřel, ani nebyl těžce zraněn, letos je statistika nepříznivá. Tři osoby při dopravních kolizích byly usmrceny, dvě osoby vyvázly s těžkým zraněním. Nárůst nastal i u lehce zraněných účastníků silničního provozu z šesti na jedenáct. Vzrostly i počty nehod. Loni policie řešila 61 střetů v dopravě, letos jich bylo již 73. Hmotné škody přesáhly částku 2,5 mil. korun. Dva řidiči byli pod vlivem alkoholu. V Mostě došlo k 36 haváriím, do Litvínova policisté vyjížděli ke 12 bouračkám. Na silnici I. třídy havarovalo 27 řidičů. Tradičně je na vině nepřiměřená rychlost, nedání přednosti a nesprávný způsob jízdy. V červnu byli účastníky nehod i tři cyklisté. Od 14 střetů řidiči ujeli. Rizikový den pro řidiče byl pátek, klid na silnicích policie zaznamenala v sobotu i v neděli.


 

V dechu měl přes dvě promile, řídil auto

Podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky si převzal od mosteckých dopravních policistů 46letý muž z Mostu. Ten o víkendu řídil osobní vozidlo značky Škoda. V ulici Topolová krátce po půlnoci couval a při tom poškodil dvě zaparkovaná vozidla, do kterých narazil. Policisté u motoristy provedli dechové zkoušky, které ukázaly na přítomnost alkoholu. Řidič se podrobil lékařskému vyšetření a odběrům. Další jízdu policisté muži zakázali a zadrželi mu řidičský průkaz. Hmotnou škodu policie vyčíslila na částku 15 000 korun.


 

Z návštěvníků se mohou vyklubat i zloději

Nepříjemné zjištění čekalo jednu rodinu z Mostecka. Jejich potomek domů pozval několik přátel. Po jejich odchodu pak rodiče zjistili, že jim zmizely peníze a také různé šperky ze zlata. Hmotnou škodu odhadli na 20 tisíc korun a krádež ohlásili mosteckým policistům, kteří nyní po pachateli přečinu pátrají.


 

Policie přistihla muže s odcizeným šrotem

Hamerští policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže 42letému muži z Litvínova. Muž byl v obci Janov kontrolován hlídkou policie, když vezl drobný šrot a staré nářadí. Měl namířeno do sběrny. Šetřením policie bylo zjištěno, že věci pochází z garáže, ze které je podezřelý odcizil. Nekradl poprvé, již v minulosti byl za krádež odsouzen.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 23. července 2012


 


 

 


 


 

vytisknout  e-mailem