Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Náledí pozlobilo řidiče

Prachatice – Řidič v obci České Žleby a řidička na Netolicku skončili dnes ráno mimo vozovku. (Hlasová schránka 974 236 116)  

Z první dopravní nehody, ke které došlo dnes o půl páté ráno, v uzavřené části obce České Žleby, ve směru jízdy Hliniště – Soumarský most, je důvodně podezřelý řidič osobního vozidla Ford. Ten nezvládl jízdu na namrzlé komunikaci a vyjel s vozidlem mimo vozovku, kde narazil do dřevěného oplocení. Při dopravní nehodě nebyl nikdo zraněn. Řidiči však policisté odborným měřením naměřili necelé jedno promile alkoholu v dechu. Hmotná škoda na vozidle je odhadem 20 000 korun a na oplocení zhruba 10 000 korun.

Druhá dopravní nehoda se stala dnes po půl osmé ráno, na silnici II. třídy číslo 145, ve směru jízdy Němčice – Netolice. Z dopravní nehody je důvodně podezřelá řidička vozidla Citroen, která nepřizpůsobila rychlost jízdy stavu a povaze namrzlé komunikace, na které dostala smyk a havarovala mimo vozovku. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění. Hasiči museli řidičce pomáhat ven z vozidla, které skončilo částečně převrácené na boku. Alkohol u řidičky nezjištěn, hmotná škoda na vozidle je odhadem 50 000 korun.

por. Bc. Martina Joklová, pt.pis@pcr.cz

23. prosince 2016

 

vytisknout  e-mailem