Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Naletěl podvodníkovi

KLADENSKO - Muž zaplatil patnáct tisíc korun, do dnešního dne však půjčku nemá. 

Šestatřicetiletý muž z Kladenska v polovině měsíce dubna 2014 našel na internetových stránkách společnosti z Brna nabídku na finanční půjčky. Jelikož potřeboval nutně peníze, po internetu vyplnil firmou požadované údaje a tímto způsobem požádal o půjčku ve výši 400 000,- Kč. Za dva dny mu přišla odpověď, že půjčka byla schválena a byl mu doručen i telefonní kontakt na jistého pana Bureše, který měl být finanční poradce společnosti. Tohoto muže poškozený ihned kontaktoval a dojednal si s ním schůzku. Ta se uskutečnila 15. května 2014 v Praze na Černém Mostě. Podvodník se prokázal průkazem obchodního zástupce brněnské společnosti a muži podepsali smlouvu o půjčce. Pachatel si od poškozeného převzal kopie dokladů, výplatní pásky, pracovní smlouvu a finanční hotovost ve výši 15 000,- Kč. Tyto peníze měly údajně jako rezerva na splátku půjčky, pokud by dlužník nesplácel své závazky. Rozloučili se s tím, že poškozenému bude do čtyřiadvaceti hodin převedena na jeho bankovní účet částka čtyři sta tisíc korun. Do současné doby však oznamovatel žádné finance neobdržel. Údajný finanční poradce s poškozeným nekomunikuje, na jeho volání a zasílání sms nereaguje.
 
Lustrací v policejních evidencích bylo zjištěno, že Policie ČR eviduje již 17 obdobných případů. Je však předpoklad, že podvedených osob bude ještě více.
 
K popisu pachatele je možné uvést, že se jedná o muže střední, udělanější postavy asi 170 až 172 cm vysokého, ve věku asi čtyřicet let. Má řidší kudrnaté vlasy černo-šedé barvy, černé oči, spíše zamračené a nejisté, husté obočí. V době podvodu byl hladce oholen. Oblečen byl do kostkované košile, tmavě modrých džínů a černé kožené bundy. Na nohou měl černé mokasíny. Přes rameno nesl tašku na počítač. Jeho chůze byla kolébavá. Hovořil nejistě, zadrhával.
 
nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
23. května 2014

vytisknout  e-mailem