Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Naletěl podvodníkovi, je chudší o 150 tisíc korun

TEPLICKO - Obchod přes internet se mu nevyplatil; Množí se krádeže nafty... 

Množí se krádeže nafty

     Rostoucí ceny nafty budou mít zřejmě za následek i vzrůstající počty krádeží vloupáním do palivových nádrží. O uplynulém víkendu řešili policisté v teplickém okrese dva tyto případy. Nejprve neznámý zloděj poškodil nádrž u nákladního vozu zaparkovaného na odstavné ploše za obcí Hrob a „vysál“ 400 litrů nafty v hodnotě 20 tisíc korun.
     Druhý případ zaznamenali policisté v obci Újezdeček, kde z nádrže odstaveného bagru zmizelo 100 litrů nafty za 1 tisíc korun.
Neznámým pachatelům hrozí v případě dopadení ze přečin krádež až dvouletý trest odnětí svobody.

Naletěl podvodníkovi, je chudší o 150 tisíc korun

     Muž z Teplicka si na inzertním portálu vyhlédl na konci roku 2021 motocykl. S prodávajícím nejdříve komunikoval přes inzertní portál, kdy po několika zprávách v českém jazyce se komunikace přesunula na email, kde již však prodávající psal německy. Po domluvení koupě zaslal poškozený na uvedené číslo účtu prodávajícího částku bezmála 150 tisíc korun. Následně neznámý pachatel přestal s prodávajícím komunikovat a motocykl ani peníze nedorazily zpět.

     Varujeme občany, aby byli při nákupech na internetu obezřetní a pokud možno neposílali předem větší obnosy peněz. Nikdy nevíte, kdo sedí za počítačem na druhé straně a z poctivého prodávajícího se může vyklubat podvodník, který jen zneužije Vaší důvěry.

Pátráme po vinících nehod
 

     K první dopravní nehodě mělo dojít v době od 8:00 do 19.30 hodin dne 9. února 2022 v ulici Chelčického č.p 7 v Teplicích. Neznámý řidič s nezjištěným vozidlem měl poškodit lampu veřejné osvětlení a z místa ujel.
     K další dopravní nehodě došlo dne 26. února 2022 v 19:49 hod. v Bílině na  Mírovém náměstí u budovy s č.p. 45. Neznámý řidič vozidla Škoda Octavia první generace, bílé barvy (s barevnými polepy na bocích) neznámé registrační značky při vycouvání z parkovacího boxu poškodil svou zadní částí vozidla při pravé straně stojící vozidlo Renault Megane. K dispozici jsou dvě fotografie z kamerového záznamu, na kterých by mohl někdo vozidlo poznat, viz. níže.

     Žádáme případné svědky, kteří by mohli poskytnout relevantní poznatky vedoucí k objasnění nehod, aby se přihlásili na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.

14. března 2022
por. Bc. Ilona Gazdošová
oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje  

Odkazy do noveho okna

vozidlo, které způsobilo nehodu v Bílině

vozidlo, které způsobilo nehodu v Bílině 

Detailní náhled

vozidlo, které způsobilo nehodu v Bílině

vozidlo, které způsobilo nehodu v Bílině 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem