Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Naletěla podvodníkovi

CHOMUTOV - Auto zůstalo na cihlách, Předměty sloužily na výrobu drog... 

Naletěla podvodníkovi
Případ podvodu vyšetřují chomutovští policisté. 32letý muž uveřejnil na internetovém portálu  pronájem bytu v Chomutově. Této nabídky využila žena ze sousedního Mostu a jako zálohu předala muži hotovost ve výši 4 tisíce korun. Převzetí peněz, to byl poslední kontakt obou zúčastněných. Klíče od bytu žena nedostala a následně zjistila, že v bytě bydlí jiná osoba. Protože s ní muž nekomunikuje, obrátila se žena na policii. Muži hrozí za trestný čin podvodu až tříletý pobyt ve vězení.
 
Auto zůstalo na cihlách
Nemilé překvapení čekalo na muže, který ponechal své vozidlo VW Bora zaparkované na cestě poblíž obce Rokle. Kdosi se do auta vloupal, odcizil navigaci s televizorem a na několika místech propálil čalounění na sedačkách a dveřích. Kromě toho z auta demontoval všechna čtyři hliníková elektronická kola s pneumatikami. Vozidlo podložil cihlami, čímž poškodil karoserii a lak. Odstranit následky řádění neznámého vandala bude stát nejméně 57 tisíc korun. Policisté zahájili vyšetřování trestného činu krádeže a poškození cizí věci.
 
Předměty sloužily na výrobu drog
Domovní prohlídku provedli včera policisté v jednom jirkovském bytě. Na místě zjistili, že se zde nachází předměty sloužící k nedovolené výrobě omamných a psychotropních látek - Pervitinu. Proto bylo „nádobíčko“ zajištěno a poputuje ke znaleckému zkoumání. 35letý obyvatel bytu si převzal obvinění z trestného činu výroba a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu. Bude-li odsouzen, může strávit až pět let za mřížemi.  
 
Okraden při práci
Revizi elektřiny přišel vykonat, do bytu na chomutovském sídlišti, pracovník rozvodných závodů. Když se věnoval měření, odložil si svou tašku v kuchyni a ponechal ji bez dozoru. To ovšem stačilo dvojici mladých lidí ve věku 21 a 23 let. Z peněženky vytáhli pět dvoutisícových bankovek a ty odcizili. Ke krádeži se při výslechu přiznali a uvedli, že peníze utratili za různé věci. Oba si vyslechli obvinění z trestného činu krádeže, jejich další vyšetřování probíhá na svobodě.
Chomutov 31.8.2010

vytisknout  e-mailem