Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Nález části lidské končetiny ve Vltavě

Kriminalisté pátrají po zbytku těla. 

Dnešního dne, krátce po šestnácté hodině, přijal operátor tísňové linky 158 oznámení o nálezu údajně části lidské nohy. K veslařskému klubu u Strakonické ulice vyjely okamžitě dostupné hlídky z okolí, včetně kriminalistů výjezdové skupiny druhého policejního obvodu a detektivů pražského krajského ředitelství. Vzhledem k tomu, že nález měl být ve vodě, na místo byli přivoláni i policisté z poříčního oddělení.
 
Kriminalisté, spolu se služebním lékařem, ohledali místo i samotný nález a podle jejich sdělení se s největší pravděpodobností jedná o část lidského těla, konkrétně o dolní končetinu. Služební lékař na místě zkonstatoval, že nalezená končetina se ve vodě nacházela již delší dobu.  Kriminalisté po prvotním ohledání zatím nemohou určit, jakým způsobem byla noha od zbytku těla oddělena. Tyto otázky a mnohé další budou předmětem dalšího šetření.
Na místě si celou událost převzal vyšetřovatel, který bude provádět následné úkony. Ve věci je nařízena soudní pitva a další odborné expertizy, zejména v oboru antropologie a genetika. Výsledky odborného zkoumání budou pro detektivy stěžejní.
 
npor. Mgr. Hana Jeřábková, DiS. – 9. října 2013
 

vytisknout  e-mailem