Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nález miny

CHOMUTOV - Peníze a řetízek, Ze servisu zmizely pneumatiky.... 

Nález miny
Policisté z Jirkova přijali oznámení o nálezu miny v areálu bývalé místní pily. Hlídka ihned prostor zajistila a na místo byl přivolán pyrotechnik. Odborným ohledáním zjistil, že se skutečně jedná o nášlapnou minu, která byla zřejmě přivezena na místo se zeminou z výcvikového prostoru. Nález zajistil a odvezl ke zneškodnění. Ke zranění osob nedošlo, škoda nevznikla.    
 
Peníze a řetízek
Dvě krádeže má na svědomí teprve 19letý mladík z okresního města. Na chodníku za domem sídliště Písečná odcizil z peněženky poškozeného hotovost ve výši 20 tisíc korun. K této krádeži došlo v měsíci září letošního roku. Na konci listopadu připravil o stříbrný řetízek dalšího poškozeného. K incidentu došlo minulý týden v Borové ulici. Řetízek mu strhl z krku a z místa utekl. Celková škoda dosáhla na částku 20500 korun. Podezřelému vůbec nevadilo, že za obdobné jednání byl odsouzen Okresním soudem Děčín v nedávné době.
 
Ze servisu zmizely pneumatiky
Škodu za 51 tisíc korun má na svědomí neznámý zloděj, který vnikl do budovy pneuservisu v okresním městě. Jak majitel uvedl, zmizelo 38 kusů pneumatik různých značek, čtyři kusy hliníkových disků a visací zámek. Krádež vyšetřují chomutovští policisté.
 
Kytara, sedačka i počítač
Z krádeže a neoprávněného užívání cizí věci je podezřelá žena ve věku 38 let z Kadaně. Již v říjnu letošního roku odcizila poškozenému z bytu koncertní kytaru z teakového dřeva v pouzdře a sedací soupravu. Z další návštěvy v bytě u poškozeného si odnesla notebook. Celková škoda se vyšplhala na úctyhodných 144 tisíc korun. Skutek vyšetřují policisté z místního obvodního oddělení.   
 
Opuštěné zahrádky lákají
Vloupání do areálu zahrádek v Telčském údolí vyšetřují policisté z Jirkova. Kdosi postupně vnikl do tří opuštěných zahradních chat. Z chaty první nezmizelo nic, majitel druhé přišel o dvě benzinové motorové pily. Do chaty třetí pachatel vnikl,  zřejmě ji využil k přenocování, ale všechny věci zůstaly na svých místech. Celková škoda se vyšplhala na 4500 korun. Policisté zahájili vyšetřování trestných činů krádeže a porušování domovní svobody.
 
Rozbité dveře
Trestného činu poškození cizí věci se dopustil 21letý Chomutovák. V Jirkovské ulici rozbil první prosincový den skleněnou výplň vchodových dveří a skleněnou výplň dveří ve vestibulu domu.  Společenství vlastníků jednotek bude oprava stát nejméně 7 tisíc korun. Co muže k tomuto jednání vedlo, vyšetřují chomutovští policisté.
 
3. prosince 2013  
nprap. Marie Pivková
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz
tlf. 974 433 207
 
 
 

vytisknout  e-mailem