Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE - Nález mrtvé ženy v klášterní zahradě

NÁCHODSKO – Bezdomovkyně zemřela na podchlazení organizmu 

 

AKTUALIZACE  - Broumov - Policisté již znají výsledky pitvy mrtvé 73leté ženy bez domova, kterou náhodný svědek nalezl druhý den nového roku 2013 v opuštěných prostorách domku poblíž altánu v klášterní zahradě v Broumově. Pitva prokázala, že bezdomovkyně zemřela na celkové prochlazení organizmu. Žena se tak stala obětí letošní, tedy vlastně již loňské, zimy, konkrétně mrazů v prosinci 2012.

por. Mgr. Eva Prachařová
pondělí 6.ledna 2013, 13:00


 
Náhodný svědek, který v úterý 2. ledna 2013 procházel klášterní zahradu v Broumově, učinil krátce před polednem smutný objev. V těsně blízkosti altánku našel mrtvé tělo. Zpočátku se domníval a na linku tísňového volání 158 také nahlásil, že se jedná o mrtvého muže, později však policisté na místě události zjistili, že se jedná o ženské tělo. Identifikovali v něm 73letou bezdomovkyni. Přivolaný lékař zjistil, že tam tělo leží již déle, nevyloučil ani dobu jednoho až dvou týdnů. Policisté začali prověřovat okolnosti úmrtí, k přesnému určení příčiny smrti byla nařízena soudní pitva.
 
Policie by uvítala informace, kde a kdy se mrtvá naposledy pohybovala. Pokud by kdokoli ženu, v niž policisté identifikovali Jitku Winterovou, ročník 1939, v posledních dnech viděl, ať zavolá na bezplatnou linku 158 nebo informaci nahlásí na nejbližší policejní služebnu.
 
por. Mgr. Eva Prachařová
2. ledna 2013 v 9:00 hodin

vytisknout  e-mailem