Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nález munice

TEPLICE - Nalezená munice byla zneškodněna na místě; Nenechavá "kněžka lásky" dopadena... 

 Nález munice
     Nález munice v katastru obce Fojtovice oznámil na policii amatérský hledač kovů. Na místo byl ihned přivolán policejní pyrotechnik, který potvrdil, že se jedná o dva kusy dělostřeleckých granátů z období 2. světové války. Na místě pak nalezenou munici zneškodnil. Nejedná se zdaleka o ojedinělý výskyt nevybuchlé munice na Teplicku, lidé by s ní v případě nálezu rozhodně neměli nijak manipulovat, je vhodné označit místo nálezu a ihned přivolat policii. 
 
Nenechavá „kněžka lásky“ dopadena
     Policisté dopadli ženu, která minulý týden v Dubí okradla řidiče kamionu. Během milostné předehry mu odcizila z peněženky osm tisíc korun, přibrala si ještě 3 CD nosiče a z kabiny vozidla utekla. Pachatelce ve věku 24 let bylo sděleno podezření z trestného činu krádeže, za který může být odsouzena k trestu odnětí svobody až na dvě léta.
 
Kapotu polil žíravinou
     Policie pátrá po neznámém pachateli, který v Teplicích polil přední kapotu osobního vozidla tovární značky VW Passat dosud nezjištěnou žíravou látkou, čímž způsobil majiteli vozidla škodu ve výši 30 000 korun. Věc je šetřena jako trestný čin poškozování cizí věci, za který hrozí pachateli v případě dopadení až jeden rok vězení.
 
Chtěl podvést policii i pojišťovnu
     Z trestného činu podvodu byl obviněn muž, který nahlásil na pojišťovnu nepravdivé informace o průběhu a vzniku dopravní nehody a poté požadoval uhrazení škody na svém vozidle ve výši 70 tisíc korun. Pojistné plnění však nebylo vyplaceno, jelikož z provedeného šetření policie vyplynulo, že k nehodě došlo jiným způsobem, než jak deklaroval oznamovatel při nahlášení nehody policistům i pojišťovně. Za trestný čin podvodu ve stadiu pokusu hrozí pachateli trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta nebo peněžitý trest.
 
 
Teplice 26. 4. 2010

vytisknout  e-mailem