Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nález munice

Praha venkov – východ - Hledači oznámili nález miny. 

V neděli 15. května v podvečerních hodinách přijali operátoři tísňové linky oznámení o nálezu nášlapné miny v obci Odolená Voda poblíž ulice Vodolská. Po příjezdu na místo policisté zjistili, že děvětadvacetiletý muž se svým kamarádem hledali pomocí detektoru kovu v této obci a přilehlém lese poklady ukryté v půdě. Krátce před devatenáctou hodinou večerní detektorem našli místo, kde bylo něco ukrytého. Po odkrytí zeminy a vykopání jámy o přibližné velikosti 30 x 30 cm nalezli předmět připomínající nášlapnou minu, který vyndali na trávník a více s ním již nemanipulovali. Po příjezdu na místo policisté oba muže vykázali z místa do bezpečného prostoru a na místo přivolali pyrotechnika.

Policejní pyrotechnik po kontrole předmětu uvedl, že se jedná o předmět připomínající dříve používanou munici a není bezprostředně nebezpečný. Z tohoto důvodu nebylo nutno zneškodnění přímo na místě a pyrotechnik si z místa odvezl předmět k dalšímu zkoumání.


 

Policisté v souvislosti s tímto nálezem opakovaně varují občany, aby v případě nálezu podezřelého předmětu připomínající munici, okamžitě volali Policii ČR a v žádném případě s ním nemanipulovali.


 

 

Por. Bc. Eva Kropáčová

Tisková mluvčí Praha venkov – východ

18.5.2016


 

vytisknout  e-mailem