Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Nález munice

Karviná - při chytání ryb našel dělostřeleckou minu 

Nález munice
 
Šel na ryby, ale místo nich nalezl munici. Takto lze nazvat krátký příběh, který se stal včerejšího dne jednomu rybáři z Havířova.  V místním rybníku v Havířově Dolní Suché pod Dolem Dukla si při chytání ryb povšiml podezřelého předmětu. Při bližším prozkoumání usoudil, že by se mohlo jednat o munici a proto zalarmoval policii. Přivolaný pyrotechnik potvrdil, že se jedná o nevybuchlou dělostřeleckou minu ráže 60mm, model 1935 pocházející z druhé světové války, výrobek Francie. Jedná se o ostrou munici vystřelenou, ale nevybuchlou, která je nebezpečná, jelikož obsahuje 180 gramů tritolu. Mina byla  převezena k odborné likvidaci.
 
Autogénem upálili stožár
 
Na neoplocený pozemek v Orlové Městě poblíže ulice Ostravská včerejšího dne v pravé poledne dorazili čtyři muži s vozidlem Ford Tranzit a autogénem. Zalíbil se jím nepoužívaný železný stožár elektrického vedení informačních technologií.   Za pomoci autogénu stožár upálili a tento se skácel k zemi. Při dopadu stožár poškodil vnější plášť potrubí s metanem, ale naštěstí k proražení a úniku metanu nedošlo. V další práci byli vyrušeni pracovníky České ochranné společnosti. Z místa činu ujeli tak rychle, že nestačili do vozidla naložit autogén. Policie po pachatelích a červeném vozidlu značky FORD Tranzit nezjištěné registrační značky pátrá. Zároveň  vyzívá občany, kteří mohou k objasnění případu podat jakýkoliv poznatek, aby se přihlásili na telefonním čísle 596523333 nebo na bezplatné lince 158. 
 
Kradl na návštěvě
 
Do svého pokoje na ubytovnu IMPULS v Havířově si pozval poškozený návštěvu, o které nevěděl nic. Tato se mu během víkendu odvděčila tak, že mu ze šatní skříně odcizila částku 1.400 korun a platební karty.Z jedné platební karty ubylo na kontě 9.900 korun.
 
Odnesl si počítač
 
V noci ze soboty na neděli neznámý pachatel vylomil kovovou mříž jedné orlovské prodejny s počítači. Když pak rozbil skleněnou výplň už mu nic nebránilo v tom, aby to samotné prodejny vnikl a odcizil počítačovou sestavu DELL Vostro 220S. Majitel škodu vyčíslil na částku 15.000 korun a 2.000 korun na poškozené mříži a rozbitém okně.
 
Po úderu byl krvavě zraněn
 
V sobotu hodinu po půlnoci v jednom karvinském baru podezřelý muž ročník 1985 zaútočil ze zadu na jednoho z hostů. Pivní sklenici ho úmyslně zasáhl do oblasti hlavy. Zraněný muž se snažil útočníka zadržet, ten se mu však vytrhl a způsobil mu další škodu na košili a náramkových hodinkách. Zranění poškozeného si vyžádalo lékařské ošetření. Pachateli za přečin ublížení na zdraví a přečin výtržnictví hrozí trest odnětí svobody až na tří léta.
 
 
nprap. Jaroslav Kus, zpravodajství 2.8.2010
vrchní inspektor PIS
 

vytisknout  e-mailem