Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Nález munice

Písek - Na Písecko vyjížděl pyrotechnik hned dvakrát. 

Hned dva nálezy munice byly hlášeny během včerejšího dne na Písecku. K prvnímu nálezu došlo v odpoledních hodinách v katastru obce Jetětice. Na policisty z obvodního oddělení Zvíkovské Podhradí se obrátil jeden muž s tím, že v lesní oboře nalezl dělostřeleckou minu. Policisté proto vyjeli na místo a spolu s nimi tam dorazil také pyrotechnik z Českých Budějovic. Ten na místě převzal celkem 21 dělostřeleckých min ráže 82 mm ruské výroby s označením O-832 k bezpečné likvidaci.

Druhý nález byl v Bernarticích. Při výkopových pracích nalezl majitel jednoho domu dělostřelecký granát. Policisté z obvodního oddělení v Milevsku spolu s pyrotechnikem přijeli na místo. Pyrotechnik zjistil, že se jedná o dělostřelecký granát ráže 2 cm SPRGR - Flak z druhé světové války. Nález si  převzal k bezpečné likvidaci.

V obou případech nedošlo ke škodě na zdraví ani na majetku nikoho ze zúčastněných. Policisté nabádají občany, aby v případě obdobných nálezů, ihned volali linku 158, s nálezem aby v žádném případě nemanipulovali a nesnažili se ho nikam přenášet.

por. Ing. Štěpánka Schwarzová, krpc.pio@pcr.cz

18. června 2020

vytisknout  e-mailem