Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Nález neznámé mrtvoly muže

Nový Jičín - Policisté pátrají po totožnosti nalezené mrtvoly v řece na Odersku a další zprávy z Novojičínska. 

 

Novojičínští policisté prošetřují v těchto dnech okolnosti případu nálezu neznámé mrtvoly muže. V neděli 18. dubna 2010 kolem 16.00 hodiny byla ve Vražném-Dolní Mlýny v řece Odra nalezena mrtvola muže nezjištěné totožnosti. Prvotním ohledáním nebyly na těle zjištěny známky cizího zavinění, což potvrdila i nařízena pitva.

Policisté žádají občany, kteří by muže podle věcí z fotografií, pořízené policisty poznali či by měli informace, které pomohou s ustanovením totožnosti tohoto muže, aby zavolali na telefonní číslo 974 735 336 nebo přímo na tísňovou linku 158.

Popis muže a oblečení:

Nezjištěný věk, výška cca 173 cm, vlasy zřejmě hnědé barvy
Oblečení - modré triko, na něm mikina ve zbarvení: modrá prsní část s rukávy, záda a břišní část hnědá, obě části jsou odděleny bílým a modrým proužkem, které z prsou přechází po vnitřní straně na rukávech v kombinaci s hnědým pruhem, až k pleteninovým manžetám, na nohou modré značně nošené rifle, pod nimi tepláky hnědé barvy se šedými pruhy na bocích, boty vysoké kotníkové zn. Ardon Production, velikost 43 Antistatic a šedá podrážka.

foto zde:    foto1    foto2    foto3    foto4


Stalo se …


Mladý muž kradl opakovaně alkohol

Ostraha jednoho kopřivnického obchodního domu zadržela ve středu 21. dubna čtyřiadvacetiletého mladíka, který z prodejního regálu opakovaně kradl alkohol. Jednalo se o mladíka z Nového Jičína, který si uschoval do rukávu bundy láhev půl litrového alkoholu a poté bez zaplacení jí pronesl přes pokladní prostor. Zde byl následně zadržen pracovníkem bezpečnostní agentury. Škoda dosáhla sto deset korun. Mladík nebyl pro policii až tak neznámý. Zhruba před dvěma roky totiž stanul před novojičínským soudem za podobnou krádež.


Pozor na podvody přes internet

Tento týden (21.4.) přišel na policii ve Frenštátě pod Radhoštěm oznámit (37) muž, že si na internetové aukci vydražil za částku přes šest tisíc korun mobilní  telefon. Mělo se jednat o mobilní telefon Nokia N 97 s příslušenstvím. Peníze poukázal v první polovině dubna letošního roku na účet prodávajícího. Přes opakované písemné (e-mailové) výzvy však do současnosti telefon neobdržel a nemá zpět ani své peníze. Prověřením údajů zaslaných prostřednictvím internetového portálu bylo zjištěno, že jsou tyto údaje pravděpodobně nepravdivé. Policisté uvedený případ vyšetřují pro podezření z podvodu.


Nález granátu ve sběrných surovinách

Ve středu 21. dubna v ranních hodinách telefonicky oznámil kopřivnickým policistům místní muž, že nalezl granát ve sběrném dvoře firmy v Kopřivnici. Na místě bylo policisty zjištěno, že se jedná o ruční granát typového označení RGSL JPW 2/74. Podle katalogu výbušnin se jednalo pravděpodobně o slzotvorný granát. O nálezu byla informována Pyrotechnická skupina Frýdek - Místek, která dorazila na místo a nalezený granát si převzala k následné likvidaci.


Zakoupené vozidlo neplatí

Z úvěrového podvodu je podezřelý jednatřicetiletý muž z Opavska. Podezřelý měl v lednu 2008 v jednom bílovickém autobazaru, při sjednávání úvěrové smlouvy na částku 35 tisíc korun, určenou na koupi motorového vozidla Ford Galaxy, uvést nepravdivé údaje týkající se zaměstnavatele a výše příjmů. Muž rovněž řádně neplatil měsíční splátky a na upomínky společnosti nereagoval. Způsobena škoda se vyšplhala na téměř padesát tisíc korun.

vytisknout  e-mailem