Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Nález novorozeněte - obvinění

Frenštát p. R.: Kriminalisté obvinili matku mrtvého novorozeněte z vraždy. 

Policisté služby kriminální policie a vyšetřování krajského ředitelství včera obvinili matku mrtvého novorozeněte, jehož tělo bylo nalezeno v sobotu 3. září 2011 ve Frenštátu pod Radhoštěm. Žena převzala usnesení o zahájení trestního stíhání pro zvlášť závažný zločin vraždy. Policisté podali podnět státnímu zástupci na vzetí obviněné do vazby, což státní zástupce akceptoval a soud rovněž. Zákon stanoví za uvedené jednání trest odnětí svobody na patnáct až dvacet let nebo výjimečný trest.
 
Vzhledem k závažnosti a zároveň citlivosti není možné uvést k obvinění podrobnější informace. Policisté na případu i nadále intenzivně pracují, vyšetřování bude dle předpokladů trvat několik měsíců. Kriminalisté musí všechny informace týkající se případu analyzovat a dále, vyžádali si například několik znaleckých posudků.
 
por. Mgr. Soňa Štětínská
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
12. 9. 2011
 
 
 
 
 
------------------------------              původní zpráva z 6. září 2011 -------------------------------------
 
Nález novorozeněte – průběžná informace
 
K případu sobotního nálezu mrtvého novorozeněte ve Frenštátu pod Radhoštěm na Novojičínsku je v této chvíli možné sdělit, že kriminalisté obdrželi výsledky nařízené pitvy. S informacemi intenzivně pracují. Z kriminalistického hlediska (a samozřejmě s ohledem na citlivost případu) ale není v současné době možné, taktické výsledky zveřejnit. Policisté i nadále pokračují v prověřování všech okolností případu, analyzují zjištěné a získané informace.
 
por. Mgr. Soňa Štětínská
9. 9. 2011
                                                                                      

vytisknout  e-mailem