Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nález odcizeného auta

LOUNY - Krádež vozidla na festivalu byla odložena... 

Začátkem týdne jsme informovali veřejnost o průběhu festivalu Open Air v Panenském Týnci z hlediska bezpečnosti (http://www.policie.cz/clanek/vyhodnoceni-open-air-festivalu.aspx). Vyhodnocující zpráva vykazovala dva trestné činy (odcizené vozidlo a jízda pod vlivem alkoholu) a čtyři přestupky. V minulých dnech však policisté zjistili, že původně odcizené vozidlo bylo objeveno na stejném místě, kam jej řidič zaparkoval. Když jeli policisté po skončení akce areál zkontrolovat, nalezli tam právě vůz zn. Škoda Felicia, který byl nahlášený jako odcizený. Oznamovatel krádeže jej předtím mezi tisíci jinými zaparkovanými vozidly jen nemohl najít. Nakonec tam zůstalo téměř opuštěné. Policisté jej předali poškozenému a věc tudíž odložili. 

Kradla v Tescu

Nejprve jako přestupek, ale po obdržení rejstříku trestů již jako trestný čin, šetří policisté případ krádeže dětského oblečení a tužkových baterií v prodejně Tesco v žatecké Husově ulici. Koncem května se tohoto skutku se škodou 1 517 Kč dopustila 34letá žena z Benešovska, která s věcmi prošla pokladnou bez zaplacení. Ostraha prodejny ji však zadržela. Mladá žena již byla ze stejný přečin v posledních třech letech potrestána rozsudkem Okresního soudu v Mostě a trest vykonala koncem října roku 2009. Ve zkráceném přípravném řízení jí proto policisté za tento skutek sdělili podezření z trestného činu krádeže. Po provedených úkonech byla propuštěna na svobodu.

Za krádež železa padl trest  

Policisté objasnili krádež železa v železniční stanici Žatec - západ. Na svědomí ji mají dva tamní muži ve věku 30 a 38 let. V květnu tohoto roku odcizili z odstaveného vagónu pomocí pilky na železo 3 kusy tlakových brzdových hadic s litinovými ventily v hodnotě 3 953 Kč. Staršího z mužů policisté obvinili z trestného činu krádeže, neboť již byl na jaře tohoto roku za majetkovou trestnou činnost odsouzen Okresním soudem v Lounech a nyní se nachází ve výkonu trestu odnětí svobody, mladší z dvojice kompliců bude řešen v přestupkovém řízení.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 15. srpna 2012

vytisknout  e-mailem