Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Nález podezřelého zavazadla

České Budějovice - Policisté přijali oznámení o nálezu neznámého zavazadla. 

Dnes odpoledne, krátce před půl čtvrtou, přijal operační důstojník Integrovaného operačního střediska Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje, oznámení o nálezu podezřelého zavazadla v českobudějovické Hroznově ulici. Na místo byla vyslána hlídka policistů oddělení hlídkové služby, kteří místo zajistili a k uzavření celého prostoru nejen zmiňované ulice, ale i Krajinské ulice, požádali o pomoc další policisty z obvodního oddělení České Budějovice - město. Operační důstojník, dle taktických postupů, na místo vyslal Pyrotechnickou službu, Expozitura České Budějovice, jehož policisté věc převzali. Vzhledem k tomu, že byl nález označen jako věc spadající do kompetence Pyrotechnické služby Policejní prezidia ČR - nástražný výbušný systém - museli všichni policisté vyčkat na výjezd svých pražských kolegů.

Během této doby policisté evakuovali prostor, objekty s cca 150 osobami a místo ohraničili policejní páskou. Po příjezdu pražských specialistů byl nalezený cestovní kufr rentgenován a nic nenasvědčovalo, že by zde mohl být umístěn nebezpečný předmět či výbušnina, což se po jeho otevření naštěstí potvrdilo.

V 18:30 hod. byl prostor zcela zpřístupněn běžnému provozu a kufr si převzali českobudějovičtí policisté. Na místě byly přítomny dvě desítky policistů, jednotka Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje a v záloze pracovníci Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

2. února 2015

 

 

Odkazy do noveho okna

Nález kufru I.

Nález kufru I. 

Detailní náhled

Nález kufru II.

Nález kufru II. 

Detailní náhled

Nález kufru III.

Nález kufru III. 

Detailní náhled

Nález kufru IV.

Nález kufru IV. 

Detailní náhled

Nález kufru V.

Nález kufru V. 

Detailní náhled

Nález kufru VI.

Nález kufru VI. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem