Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Nález protitankové pumy

NOVOJIČÍNSKO - události 

Na Bílovecku byl v neděli oznámen nález válečné munice.

Bílovečtí policisté v neděli 27. srpna 2017 přijali oznámení o nálezu munice v katastru obce Bílov. K nálezu byla vyslána policejní hlídka, která místo do příjezdu policejního pyrotechnika bezpečně zajistila. Přivolaný pyrotechnik potvrdil, že se jedná o munici z druhé světové války, konkrétně o leteckou protitankovou pumu vážící 50 kg. Pyrotechnik munici zajistil a odvezl k následné likvidaci. Při události nebyl nikdo zraněn a nebyla způsobená žádná škoda na majetku.

Odcizení věcí z vozidla
Neznámý pachatel odcizil z vozidla věci za více než 180 tisíc korun.

Policisté z Fulneku přijali oznámení o vloupání do osobního vozidla tovární značky Škoda Superb. Vozidlo bylo odstavené v době od 12.15 hodin do 12.45 hodin dne 25. srpna 2017 na parkovišti u místního hřbitova ve Fulneku. Policisté po příjezdu na místo zjistili, že pachatel rozbil sklo zadních pátých dveří a ze zavazadlového prostoru odcizil dva cestovní kufry, notebook, elektroniku, různé příslušenství k fotoaparátům a další osobní věci. Poškozením vozidla a odcizením věcí způsobil pachatel škodu přesahující částku 200 tisíc korun. Policisté věc prověřují pro podezření z přečinu krádež a přečinu poškození cizí věci. Pachateli za uvedené jednání hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.

Tímto žádáme každého, kdo by mohl k objasnění uvedeného případu přispět jakoukoliv informací, a to jak z místa činu nebo k případné nabídce prodeje uvedených věcí, aby své poznatky předal policistům na jejich služebně ve Fulneku, případně na telefonním čísle 974 735 721 či cestou telefonní linky číslo 158. Děkujeme.

Nový Jičín 28. srpna 2017

por. Mgr. Petr Směták
komisař oddělení tisku a prevence

vytisknout  e-mailem