Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Nález těla mrtvého muže – doplnění

V sobotu dopoledne jsme přijali oznámení o nálezu mrtvého těla v Klánovickém lese. Událost nyní prošetřujeme jako trestný čin vraždy. 

Přímo na místě události nebylo v sobotu možné jednoznačně určit příčinu úmrtí třiatřicetiletého muže. Tu zjistili až následně lékaři Ústavu soudního lékařství, kteří jednoznačně konstatovali, že ke smrti muže došlo násilným způsobem. S ohledem na skutečnost, že prošetřování případu je na samotném začátku, nemůžeme být ke způsobu smrti zavražděného jakkoliv konkrétní. Nicméně, kriminalistům se podařilo dosavadním prošetřováním zjistit, že třiatřicetiletý muž odešel konkrétně jedenáctého června mezi devátou a desátou hodinou dopoledne z domova v pražských Stodůlkách, odkud odjel do lesa v Klánovicích. Tam se chtěl, za pomoci „minohledačky“ věnovat takzvanému hledání pokladů. Při odchodu zároveň avizoval, že se domů vrátí kolem patnácté hodiny. Jelikož se tak nestalo, oznámili příbuzní policistům třináctého června jeho pohřešování.
V souvislosti s objasňováním tohoto případu prosí kriminalisté o pomoc širokou veřejnost. Především se obrací na každého, kdo by třiatřicetiletého muže potkal jedenáctého června mezi devátou až jedenáctou hodinou v pražských Stodůlkách, nebo následně v Klánovicích, aby o této skutečnosti informoval kriminalisty 1. oddělení krajského ředitelství. Stejně tak ale prosíme každého, kdo by v průběhu zmiňovaného jedenáctého června zaznamenal v Klánovickém lese cokoliv mimořádného, nebo alespoň nestandardního, aby nám informace o takových skutečnostech poskytl.
Důležité je zmínit, že na základě konkrétních zjištění můžeme jednoznačně konstatovat, že tento případ nemá nic společného s dříve prošetřovanými obdobnými případy, ani s případy, které jsou momentálně ještě stále v prošetřování.
Pro upřesnění:
Zavražděný muž byl střední, 174 cm vysoké postavy a měl kulatý obličej, modré oči a krátké plavé vlasy.
 
por. Mgr. Tomáš Hulan 17. 6. 2014
Odkazy do noveho okna

zavražděný muž

zavražděný muž 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem