Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nálezci zatajili opomenuté věci

KLADENSKO - Za přečin zatajení věcí hrozí pachateli trest odnětí svobody až na jeden rok. 

Chvilka nepozornosti připravila ženy ve dvou případech o jejich peněženky, doklady, finanční hotovost a platební karty.

Kladenská policie neustále upozorňuje občany, aby dbali zvýšené opatrnosti a dávali si pozor na svá příruční zavazadla a ostatní věci, neboť jen malý okamžik nepozornosti umí být využit zlodějem nebo nepoctivým nálezcem v jeho prospěch.

V současné době kladenští policisté v průběhu dvou dnů prošetřují dva případy zatajení nálezu věci, z kterých jsou podezřelí dva neznámí pachatelé.

Na policejní služebnu v Kladně podala oznámení dvacetiletá poškozená z Prahy, že kolem dvacáté třetí hodiny předešlého dne v Pražské ulici v obci Buštěhrad jí pravděpodobně vypadla před domem peněženka s doklady a platební kartou. Po zjištění této skutečnosti v dopoledních hodinách dne 25. července 2017 začala peněženku hledat i před domem, ale nebyla nalezena. Daný skutek poškozená téhož dne oznámila na obvodní oddělení Kladno. Vzniklá škoda byla ve výši 2 800,-Kč,-Kč.

Dne 24. července oznámila na obvodní oddělení v Kladně další poškozená žena ve věku osmadvacet let z Kladna, že ji byla zcizena peněženka, kterou ponechala na autobusové zastávce Bresson. V sobotu  22. července 2017 po devatenácté hodině poškozená opomenula peněženku v hodnotě 2 000,-Kč s doklady, žákovskou kartou na MHD a platební kartou volně odloženou na zastávce Bressoon v Kladně v ulici Ant. Škváry, kterou si poté pravděpodobně přisvojil dosud neznámý pachatel.

Kladenští policisté nyní oba případy prošetřují jako podezření z trestných činů  zatajení nálezu a neoprávněné opatření, padělání a pozměňování platebního prostředku, směnek a cenných papírů.

Za přečin zatajení věci a hrozí  pachatelům trest odnětí svobody až na jeden rok.

Citace zákona č. 40/2009  - trestní zákoník, § 219, odst. 1):

„Kdo si přisvojí cizí věc nebo jinou majetkovou hodnotu nikoli nepatrné hodnoty, která se dostala do jeho moci nálezem, omylem nebo jinak bez přivolení osoby oprávněné, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok nebo zákazem činnosti.“

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

26. července 2017

vytisknout  e-mailem