Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Nalezené mobily si nechala

JABLONECKO - Ženě, která si pro svoji podtřebu nechala dva nalezené mobilní telefony, policisté včera sdělili podezření ze spáchání trestného činu zatajení věci. 

Včera policisté z Obvodního oddělení ve Smržovce ve zkráceném přípravném řízení sdělili 48leté ženě podezření ze spáchání trestného činu zatajení věci, kterého se dopustila hned ve dvou případech na diskotéce Kino ve Smržovce.
 
První telefon, který si nechala a užívala, našla na uvedené diskotéce přibližně před dvěma lety v přesně nezjištěné době a jeho hodnota byla vyčíslena na částku 5.190,- Kč. Jednalo se o mobilní telefon zn. LG. Druhý mobilní telefon, a to zn. Lenovo v hodnotě 6.500,- Kč, nalezla opět na této diskotéce, kam se přišla bavit se svoji kamarádkou, asi hodinu po půlnoci v sobotu 20. června letošního roku. Následně během cesty domů ještě z nalezeného mobilu vyjmula a zahodila na nezjištěné místo někam do trávy SIM kartu, kterou v něm měl jeho majitel vloženou. Následující den si nechala telefon odblokovat a používala ho pro svoji potřebu. Žena si byla moc dobře vědoma toho, že by měla oba nalezené telefony odevzdat, ale nový telefon údajně vždy potřebovala. Oba nalezené mobilní telefony LG i Lenovo žena policistům vydala. Podezřelé nyní za spáchání uvedeného trestného činu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.
 
 
3. 7. 2015
nprap. Dagmar Sochorová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem