Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nalezené novorozeně

LITOMĚŘICE - Policisté pátrají po matce nalezeného dítětě 

LITOMĚŘICE - Ve čtvrtek 18.4.2013 kolem půl čtvrté odpoledne bylo na toaletách litoměřické nemocnice v pavilonu B nalezeno tamními zaměstnanci čerstvé novorozeně. Dítě bylo uloženo v červené sportovní tašce s nápisem Chupa Chups v blízkosti radiátoru, zabalené do šedé deky a bílého ručníku s červeným nápisem Coca Cola. Podle získaných informací, které se litoměřickým policistům podařilo během uplynulých hodin zajistit, přinesla novorozeně do budovy nemocnice  pravděpodobně mladá žena, jíž zachytila bezpečnostní kamera, umístěná v hale zdravotnického zařízení. K jejímu popisu uvádíme, že se jednalo o ženu ve věku zhruba 30ti let, tmavých polodlouhých vlasů a střední postavy.  Hledaná žena byla oblečena v šedých přiléhavých kalhotech, do tmavé jarní bundy a světlého trika. Před rameno měla zavěšenou látkovou tašku.
 
V současné chvíli je nalezený chlapeček v péči litoměřických pediatrů, kteří k jeho stavu policii uvedli, že je zdravý a mimo nebezpečí. Dítě se narodilo podle slov pediatra včerejšího dne kolem poledne. V době nalezení na sobě mělo ještě známky čerstvého narození.
 
Litoměřičtí kriminalisté pátrají po ženě, jež byla zachycena na bezpečnostní kameře i dalších okolnostech, které by mohly napomoci k ojasnění této smutné události. Událost je prošetřována s ohledem na možné spáchání přečinu opuštění dítěte nebo jiné osoby.
 
V tuto chvíli se obracíme na širokou veřejnost a žádáme případné svědky události, kteří mají informace, jež by mohly napomoci k objasnění případu či výrazných způsobem přispět ke zjištění dalších podstatných informací, neváhejte kontaktovat linku 158 či jakýkoliv nejbližší útvar policie, který informace předá litoměřickým kriminalistům.
 
Děčín, 19. dubna 2013
 
nprap.  Petra  Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín
E-mail : pisdc@mvcr.cz
Tel.:  974 432 207, 724 156 293
Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem