Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Nalezené peníze si převzal jejich majitel

JIHLAVSKO: Dvanáct tisíc korun nalezl poctivý senior v supermarketu 

Peníze, které byly nalezeny ve středu 25. dubna v supermarketu na ulici Rantířovská v Jihlavě, jsou už zpátky u majitele. Dnes ráno si dvanáct tisíc korun na obvodním oddělení policie převzal dvaačtyřicetiletý muž.
Ve středu těsně po půl jedenácté dopoledne se muž pohyboval v supermarketu v prostoru mezi pokladnami a nákupními vozíky. Při vytahování peněženky z kapsy mu vypadly na zem bankovky. Ztráty peněz si nevšiml a z prodejny odešel. Poctivý nálezce si po zaplacení svého nákupu všiml bankovek ležících na podlaze. Devětasedmdesátiletý senior peníze vzal a ihned předal zástupci prodejny. Poté byli na místo přivoláni policisté a nalezené bankovky zajistili. Ztrátu i nález peněz zachytil kamerový systémem prodejny.  
Informace o nalezení finanční hotovosti byla zveřejněna v médiích. Reportáž viděl také majitel peněz, který v pátek 27. dubna ráno přišel na obvodní oddělení. Policisté ověřili, že se skutečně jedná o osobu na pořízeném kamerovém záznamu a bankovky mu poté předali. Muž byl velmi rád a na adresu poctivého nálezce vyjádřil upřímné poděkování.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
27. dubna 2012


 

vytisknout  e-mailem