Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Nalezenou kartu neodevzdali

Novojičínsko - Nalezenou platební kartou se pokusili provést neoprávněný výběr. 

Dva mladíky ve věku 19 a 20 let prověřují bílovičtí policisté pro podezření ze spáchání přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Skutku se měli dopustit tím, že v sobotu 10. prosince v Bílovci se zmocnili nálezem platební karty CCS, u které byl přiložen také PIN kód. Následně se pokusili provést platbu přes elektronický terminál na benzínové čerpací stanici. Platba nakonec nebyla provedena z důvodu, že tato karta již byla zablokována poškozenou společností.

Majitel přišel o vozidlo za 700 tisíc korun

V pátek 9. prosince v době od šesté do půl deváté večer odcizil neznámý pachatel v Příboře vozidlo v hodnotě 700 tisíc korun. Během dvou a půl hodiny odcizil pachatel firemní vozidlo Opel Insignia, bílé barvy z parkoviště na ulici Místecká. Pátrání po vozidle bylo vyhlášeno a policisté případ prošetřují pro přečin neoprávněné užívání cizí věci.

Řídil s více jak 2,5 promile

Řidiče, který při kontrole nadýchal přes 2,5 promile, prošetřují tentokrát příborští policisté. Pětačtyřicetiletý muž řídil v sobotu 10. prosince okolo jedenácté hodiny večer vozidlo Toyota Yaris. Při dopravní kontrole na ulici Frenštátská v Příboře mu byl zjištěn pozitivní test na alkohol. Nejdříve přístroj vykázal hodnotu 2,64 promile, následná zkouška byla s výsledkem 2,67 promile. To znamená, že řídil ve stavu vylučujícím způsobilost, kterou si přivodil vlivem návykové látky a vykonával činnost, při které mohl ohrozit život nebo zdraví nebo způsobit značnou škodu na majetku. Muž s naměřenými hodnotami souhlasil a nežádal lékařské vyšetření. Nyní čelí podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Vybíjel si vztek na vchodových dveřích

Z provinění poškození cizí věci je podezřelý šestnáctiletý mladík z Novojičínska. Mladík měl v sobotu 10. prosince v jedné obci u Nového Jičína při odchodu z restaurace poškodit dřevěné dveře vedoucí ven z objektu. Dále na čelní straně objektu rozbil dvojitou skleněnou výplň dvoukřídlých uzamčených dřevěných dveří vedoucích do chodby restaurace. Svým jednáním měl způsobit škodu poškozením v předběžné výši 30 tisíc korun.

 

Tiskový servis ze dne 12.12.2011

por. Mgr. Petr Gřes
tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem