Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nálezkyně byly odměněny

Policistky poděkovaly dvěma žákyním čtvrté třídy 

 

Ve středu 3. 6. 2009 přivítala čtvrtá třída jedné z náchodských škol neobvyklou návštěvu. Doprostřed výuky najednou vstoupily dvě policistky ze skupiny prevence a přerušily právě probíhající hodinu. Nešlo však o žádné policejní vyšetřování. Tato s pedagogy předem domluvená návštěva byla nečekaným překvapením pro dvě žačky. Dvě kamarádky, které přišly policistky odměnit a poděkovat jim přede všemi spolužáky za jejich čestné a poctivé jednání.
 
Přibližně před dvěma týdny tato dvě děvčata nalezla na ulici igelitovou tašku. Když se zvědavé kamarádky podívaly dovnitř, zjistily, že tam je peněženka s doklady a finanční částkou 900 korun. Děvčata hned napadlo, že tašku bude určitě někdo postrádat, a tak se rozhodovaly, co mají s nálezem udělat. Nikdo známý dospělý nebyl nablízku, a tak jednaly samy. Nedaleko se nacházela budova územního odboru policie. Děvčata si dodala odvahu a zazvonila na zvonek u zamčených dveří. Operačnímu důstojníkovi, sloužícímu na tísňové lince 158, dívky do mluvítka řekly, že našly na ulici tašku s penězi. Policista si přišel nález vyzvednout ke dveřím a jména obou poctivých nálezkyň si zapsal. Nalezené věci si policisté převzali a předali je majiteli.
 
Protože si obě děvčata výborně poradila v této nelehké situaci a zachovala se velmi čestně, náchodští policisté se rozhodli, že by měli jejich jednání ocenit. Dívky proto dnešního dne navštívily preventistky, které jim před celou třídou poděkovaly, předaly jim čestné uznání, klíčenku s logem policie a další drobné dárky. Pro celou třídu se tak obě oceněné dívky staly příkladem, jak se čestně a správně zachovat. Děti ve třídě odměnily obě dívky dlouhým potleskem. Na očích mnohých kluků a holek bylo přitom vidět, že také oni by teď rádi stáli na místě svých spolužaček.
Por. Bc. Eva Prachařová
3. 6. 2009

vytisknout  e-mailem