Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Nálezy munice na Albrechticku

Bruntál- a objasnění případu krádeže v kanceláři 

Objasnění srpnové krádeže v kanceláři  
V tomto týdnu bylo sděleno podezření 33letému muži pro přečin krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Muž měl dne 14.8 2012 okolo poledne v Krnově na ulici Chářovská vejít volně přístupným vchodem do budovy firmy. V  prvním patře využil situace a nepozorovaně se dostal do jedné z otevřených kanceláří. Odtud odcizil z kabelky, která byla odložená na židli, peněženku s finanční hotovostí okolo 3 tisíc Kč, osobními doklady a platebními kartami. S tímto se však nespokojil a následně z  toalety odmontoval a odnesl si kovové koncovky vodovodních baterií a koncovku ze sprchové hadice. Šetřením bylo zjištěno, že podezřelý byl již za trestný čin krádeže odsouzen Okresním soudem Bruntál v březnu letošního roku k trestu obecně prospěšných prací.
 
Během jednoho dne dva nálezy
Dne 11.9.2012 v odpoledních hodinách prováděli policisté současně ve dvou lokalitách na Albrechticku zajištění místa nálezu munice.
V prvním případě vyjeli na základě oznámení do katastru obce Bohušov, místní část Dolní Povelice, kde byla objevena při provádění zemědělských prací na poli jedna dělostřelecká mina ráže 82mm. Ve chvíli, kdy policisté dorazili na místo nálezu a provedli zajištění daného místa, byl oznámen další případ, tentokrát v katastru obce Osoblaha, místní část Studnice. Zde byl na okraji kukuřičného pole nalezen pancéřový granát ráže 7,5cm německé výroby z 2. světové války. V obou případech se na místo dostavil policejní pyrotechnik, který munici zajistil a převezl k bezpečné likvidaci.                             
 
 
         komisař por. Ing. Ivana Křištofová
 za 10. a 11.9.2012
 
 
 
 
 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem