Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Napáchal milionovou škodu

Most - Kradl kabely v rekonstruovaném domě a poškodil objekt; V suterénu domu pěstoval marihuanu. 

Škodu na téměř jeden milion vyčíslila firma, která ve starší zástavbě města Mostu rekonstruuje obytný patrový dům. Tu měl způsobit 40letý muž z Mostu, který v objektu přespával a měl z něj odcizit měděné rozvody k topení, elektroinstalaci, koncovky z vodovodních rozvodů. Krádeží věcí způsobil škodu za 360 tisíc korun a poškozením objektu vznikla společnosti škoda za 635 tisíc korun. Za majetkový delikt byl již v minulosti potrestán. Vyšetřovatel Mostečana obvinil z přečinů krádeže a poškození cizí věci, za které mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody. Odcizené věci prý zpeněžil v nějaké sběrně.

Trojlístek se vloupal do tří garáží
Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinu pokusu krádeže vloupáním a poškození cizí věci 21letého muže z Litvínova a dva mladíky z provinění krádeží vloupáním ve stádiu pokusu a poškození cizí věci ve spolupachatelství. Trojice měla v Litvínově za použití násilí vniknout v areálu garáží do tří uzamčených garáží, ze kterých nic neodcizili, ale u všech poškodili vrata. Majitelé vyčíslili škodu na téměř deset tisíc korun. Trojice byla na místě přistižena policejní hlídkou. Jeden z mladistvých před touto výpravou stihl odcizit na ulici ze zaparkovaného mercedesu znak a způsobil motoristovi škodu za 1 100 korun.

V suterénu rodinného domu pěstoval marihuanu
Policie v Mostě stíhá pro trestný čin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy ve stádiu pokusu 45letého muže z obce na Litvínovsku. Podle kriminalistů mosteckého toxi týmu měl muž letos v suterénu rodinného domku pěstovat konopí. Policisté při domovní prohlídce zajistili 21 kusů rostlin a to v různém stádiu růstu. Muž díky zásahu policie rostliny sklidit, usušit a vyrobit z nich masti, jak měl údajně v úmyslu, nestihl. Ve 262 gramech sušeného rostlinného materiálu byly provedenou odbornou expertizou zjištěny a prokázány kanabinoidní látky. Kriminalisté zajistili i věci k pěstování marihuany. Policie muže stíhá na svobodě.

Most 2. října 2019
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem