Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Napadal bývalou přítelkyni a její matku

SOKOLOVSKO – Hrozí mu až čtyřletý trest odnětí svobody.  

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání 28letého muže ze Sokolova, kterého obvinili ze spáchání přečinů Nebezpečné vyhrožování, Vydírání, Ublížení na zdraví, Výtržnictví a Porušování domovní svobody.
 
Obviněný muž měl na začátku května v ranních hodinách v Sokolově v ulici Hornická přijít do bytu 45leté ženy a dožadovat se rozhovoru s její 24 letou dcerou, se kterou má dítě. Žena mu měla umožnit vstup do bytu a poté si jít lehnout. 28letý muž měl jít za její dcerou a dotazovat se jí na různé skutečnosti z jejího života. 24letá žena mu na jeho dotazy neměla odpovídat a on jí měl po každé nezodpovězené otázce dát facku. To měla slyšet její matka a začít na něj křičet, aby její dceru nechal být. Když na to nereagoval, měla žena zavolat mobilním telefonem policii. Kvůli tomu měl obviněný přijít za ženou do obývacího pokoje a fyzicky jí napadnout několika údery do hlavy a celého těla a u toho jí vyhrožovat, že jí zabije. Jeho jednání se snažila zabránit její 24letá dcera, což se jí podařilo a poté si muž měl jít do kuchyně pro nůž, kdy mu v tomto také zabránila.
 
V dalším případě mel 16. června kolem 9:00 hodin ráno přijít opět do jejich bytu a poté co mu 24letá žena otevřela, jí měl fyzicky napadnout několika ranami pěstí. Dále po ní měl házet různé předměty a u toho jí vulgárně nadávat a vyhrožovat. Když odešla do pokoje, měl jí muž dát ještě další pěstí do hlavy, čímž se žena udeřila o nábytek a rozbila si hlavu. Poté co měl ženu donutit uklidit byt, z místa odešel.
 
Téhož dne ve večerních hodinách měly poškozené ženy v Sokolově na ulici poblíž jejich domu potkat obviněného, když se vraceli z nákupu. Ten na ně měl křičet vulgární slova a fyzicky napadnout matku jeho bývalé přítelkyně. Poté měl rozkopnout tašku s nákupem, a když před ním ženy utekly do vchodu domu, měl jim nadávat a řvát na ně, že je všechny zabije. Když už byly v bytě, tak na ně měl křičet, aby šla ven jeho bývalá přítelkyně, a když nešla, měl rozkopat dveře domu a poté kopat do dveří bytu.
 
Svým jednáním způsobil poškozeným ženám zranění a ty se museli nechat ošetřit v nemocnici. Dále způsobil škodu na vybavení bytu a poškození dveří domu předběžně odhadnuté na částku kolem 2 000 korun. Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Na rozhodnutí si počká v policejní cele.  V případě prokázání viny hrozí obviněnému až čtyřletý trest odnětí svobody.
 
nprap. Kateřina Krejčí
18. 6. 2014

vytisknout  e-mailem