Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Napadal manželku

ÚO Bruntál - další vykázaný útočník domácího násilí  

Čtrnáctý násilník vykázán z obydlí
V okrese Bruntál máme již čtrnáctého útočníka domácího násilí, který byl vykázán na deset dní z obydlí a jeho bezprostředního okolí. V letošním roce je nejvíce případů vykázaných zaznamenáno na Rýmařovsku a také Vrbensku (po 4 případech) a třikrát je to v rámci obvodních oddělení v Krnově a Bruntále. Kromě jednoho případu jsou všichni vykázaní muži. Nejčastěji jsou napadané osoby ve vztahu k násilníku buď jako manželka, družka či matka.
Naposledy policisté vykázali dne 4.10.2010 z obydlí 38letého muže z Krnovska. Ten měl v bytě většinou v podnapilém stavu fyzicky napadat o šest let mladší manželku. Naposledy se svého jednání dopustil v sobotu 2.10.2010 ve večerních hodinách, když měl ženu dvakrát uhodit pěstmi. Potvrzení o vykázání policisté předali jak násilné, tak ohrožené osobě a řádně je poučili. O této věci informovali také intervenční centrum a další příslušné organizace.
 
Nesklopil korbu a zachytil o elektrickou přípojku
Ve Světlé Hoře - Podlesí dne 5.10.2010 v 10,30 hodin čistil 38letý řidič nákladní vozidlo Tatra od tzv. balené a pak se s tatrou rozjel. Nesklopenou korbou zachytil o elektrickou přípojku k domu, kterou přetrhl. Způsobil škodu ve výši 10 tisíc. Na vozidle škoda nevznikla. Požití alkoholu bylo vyloučeno dechovou zkouškou.
 
Pod vlivem alkoholu nezvládla řízení, měla skoro 2 promile + foto
Jízda 53leté ženy, která řídila vozidlo po požití alkoholu, skončila mimo silnici v zahradě domu v Hynčicích.
V úterý 5.10.2010 v 07,35 hodin jela řidička s vozidlem Octavia a vzhledem ke své podnapilosti nezvládla řízení a sjela za pravý okraj komunikace. Zde narazila do oplocení, které prorazila, přejela živý plot z tújí a zastavila se až o drátěný plot rodinného domu. Ke zranění osob nedošlo. Při dechové zkoušce jí policisté naměřili nejprve 1,84 promile a po dalších sedmi a deseti minutách to byly hodnoty 1,97 a 1,90 promile. Na místě jí zadrželi řidičský průkaz. Je podezřelá z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
Z traktoru vzal naftu
V době od 4. do 5.10.2010 ve Dvorcích na ulici Olomoucká dosud neznámý pachatel vnikl do budovy sušky obilí a vypáčil uzamykatelné víčko palivové nádrže traktoru. Odcizil 70 litru motorové nafty v hodnotě 1 674 Kč. Poškozením způsobil škodu 500 Kč.
  
V obchodě přišla o peněženku
I přes naše neustálá varování, aby lidé nenechávali u svých platebních karet napsané PIN kódy, které může pachatel zneužít, tak opět policisté šetří krádež peněženky s platební kartou, u které měla majitelka napsaný PIN. Přišla nejen o věci a peníze v peněžence, ale také o další finanční hotovost vybranou za pomoci karty a uvedeného PINu.
V Andělské Hoře v průběhu pondělí 4.10.2010 dosud neznámý pachatel odcizil z odložené nákupní tašky v prodejně potravin dámskou peněženku, která patřila 27leté prodavačce. Měla v ní doklady, hotovost 7 240 Kč, náramkové hodinky a platební kartu i s lístečkem s PINem. Ještě v průběhu pondělního dne vybral pachatel 5 tisíc Kč v bankomatu v Bruntále a 600 Kč v Opavě. Způsobená škoda činí přes 16 tisíc Kč.
 
Auto zaparkoval jinde a myslel si, že o něj přišel
V úterý 5.10.2010 přišel nahlásit policistům 32letý muž, že si našel své vozidlo Honda, které dne 30.9.2010 oznámil jako odcizené. Stálo nepoškozené na parkovišti na Náměstí Hrdinů v Krnově u prodejny zmrzliny. Policistům uvedl, že se spletl, že si neuvědomil, že ho dne 25.9.2010 zaparkoval jinde, než je zvyklý a proto si myslel, že mu bylo odcizeno. 
                                                                                              
komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr@mvcr.cz
6.10.2010

vytisknout  e-mailem